Fiam tartozását behajthatják rajtunk?
A fiamnak (nálunk lakik) van egy tartozása amit nem tud fizetni mert munkanélküli és mi sem tudunk neki sokat segíteni mert én (az apja) munkanélküli vagyok, a nejem meg pont annyit keres, hogy a rezsit meg a lakáshitelt fizetni tudjuk.
A fiam 25 éves, az ő hülyeségét rajtunk behajtatják? Mi próbálunk összeszedni valami pénzt, hogy lássák a fizetési hajlandóságot, de ha nem tudunk segíteni és tárgyalás lesz és nem tud fizetni, akkor mi lesz? Börtönbe viszik? Még a perköltségeket sem tudnánk fizetni. Ezek a bankok nem értik meg mekkora szarban vannak az emberek és nem viccből nem fizetnek.
Illetve lehet olyan, hogy egy pénzintézet rögtön bíróságnak adja az ügyet és nem adja át behajtó cégnek? Mert legutóbb azt írták neki levélben ha sürgősen nem rendezik a hátralékot, akkor átadják a bíróságnak az ügyet.
A pénzintézetnél hitelt vett fel a fiú, akkor ha kezesek ebben az ügyletben. Ha nem igy van, akkor a bank átadja behajtásra..a Biróságnak, az pedig átadja végrehajtói irodának.
Mivel a fiunak nincs jövedelme.. vagyona , igy a végrehajtó nem tud rajta végrehajtást foganatositani.. börtönbe nem viszik..
Nem voltunk kezesek, teljesen önállóan intézte, mint mindent.
Tehát ha mi nem voltunk kezesek, akkor rajtunk nem hajthatják be és nem jönnek kirámolni a házat? Még csak az hiányozna nekünk, mert ha nem fizetjük napra pontosan a lakáshitelt felmondják a szerződést, mivel ott is az utolsó utáni könnyítésünk van. A gazdasági válság utána nagyon megnőtt sajna a törlesztés, anno mikor felvettük nem számoltunk egy ilyen világválsággal.
Még valami. Van egy autónk, amin anno a hitel ki lett váltva és egy másik autólizinges céghez lett átvíve ahol fele annyi a törlesztés. Nos mivel én és a nejem még nem voltunk három hónapja az új munkahelyünkön ezért a fiam nevére került az autó és a hitel (teljesen önállóan vállalta be, mi nem is kértük rá). Nos az autót idén sikerült összetörni (saját hibából, casco nem volt), az eleje totálkáros, azóta is itt áll az udvarban és fizetjük a törlesztés, hátha valamikor meg tudjuk csináltatni. Ezen behathatják a fiam tartozását? Mivel ez ugye az ő nevén van, a forgalmiban is az ő neve van. És mondom, az eleje totálkáros.
Amúgy a fiam tartozása 63.000 Ft, már csak ennyi lenne hátra az áruhiteléből, persze ezen már rajtam van 15e késedelmi díj.
Komolyan képesek 63e Ft miatt bíróságra menni mikor van aki milliókkal tartozik és nem képesek behajtani?
Azon vagyunk éppen, csak hát meg egyszerű. Lakáshitelből nem vehetünk el. Rezsivel meg nem akarunk elmaradni, mert utána nehéz lesz magunkat utolérni.
Amúgy átadhatják rögtön bíróságra? Mert most legutóbb azzal fenyegetőztek. Behajtó cégtől még még nem jött papír, eddig csak maga a pénzintézet küldött levelet a fiamnak.
A bank nem hajlandó egyezségre jutni. Kértünk törlesztést, de azt mondják, hogy sajnálják mert a szerződést mert felmondták stb. Jó lenne ha behajtó céghez kerülne az ügy mert náluk lehet általában kérni részletfizetést. Sajna már egy figyelmetlenség miatt volt behajtócéggel dolgunk és ők adtak részletfizetést.
Értem. Megnyugodtam, hogy a fiam hülyesége miatt minket nem vehetnek elő.
És az említett totálkáros autóval mi a helyzet amit utólag írtam? Az elején elfelejtettem írni :(
Van egy autónk, amin anno a hitel ki lett váltva és egy másik autólizinges céghez lett átvíve ahol fele annyi a törlesztés. Nos mivel én és a nejem még nem voltunk három hónapja az új munkahelyünkön ezért a fiam nevére került az autó és a hitel (teljesen önállóan vállalta be, mi nem is kértük rá). Nos az autót idén sikerült összetörni (saját hibából, casco nem volt), az eleje totálkáros, azóta is itt áll az udvarban és fizetjük a törlesztés, hátha valamikor meg tudjuk csináltatni. Ezen behathatják a fiam tartozását? Mivel ez ugye az ő nevén van, a forgalmiban is az ő neve van. És mondom, az eleje totálkáros.
Bár gondolom mivel lízinges, ezért csak nem vihetik el, meg mit csinálnak egy autóval, aminek az eleje totálkár és nem megy sehova?
Nem tudom maga most miről beszél. Úgy tűnik nem olvasta el az eddigieket, és nem érti meg, hogy a fiam nem tudja miből rendezni a tartozását mert munkanélküli és hiába küldi el rengeteg helyre az önéletrajzát, egy hónapba kb. 4-5 helyre behívják, ebből kb. 1 ami vissza is szól, hogy nem őt vették fel.
Év elején leépítés miatt engem is elküldtem és én 51 évesen még tovább leszek majd munkanélküli, mint a fiam, hiába van kiemelkedő referenciám és tapasztalatom.
Most jelenleg a nejem fizetéséből élünk, ami pont arra elég, hogy kifizessük a lakáshitelt + a rezsit, meg együnk is valamit.
És ezek mellett honnan varázsoljunk elő 63e Ft-ot? Ami csak 38e Ft lenne csak ezen már rajta van a késedelmi díj.
Lopni nem fogok, rokonokat végigkérdeztük, de ők is mind nagy bajban vannak.
Mondjon nekem egy jó megoldást, hogy honnan szerezzek 63e Ft-ot?
És szeretnénk segíteni a fiamnak, ő is szeretné kifizetni, de leírom szépen lassan.
N E M T U D J A / T U D J U K M I B Ő L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!