Kaphatnék egy útmutatót hogy otthon hogy lehet megélni minimálbérből?
ha érdekel, én a minap számoltam a saját családomét, egy dolgozathoz kellet az adat az egyetemen.
- saját házunk van: 0ft
- rezsi ((2 szintes, 385 nm-es ház)gáz, víz, villany, internet, tv, 6 mobil, 1 vezetékes): 188600
- Autók (3) fentartása, közlekedés (benzin, gázolaj): 50-70000 ft között
- nekem a campus díj+kaja+4 heti "zseb"pénz: 75-80000 ft
- ennivalóra költött pénz havi szinten: kb 150-160000 ft
- van egy öcsém, aki szintén benne van 50000 ft-ba havonta (zsebpénz, osztálypénz stb.)
- ez összesen kb. 533600 ft/hónap és a ruha vásárlást, fodrász, kozmetikus és hasonlókat még bele se vettük. Ennyi egy magyar orvos házaspár kiadása egy hónapra, akiknek van egy egyetemista (én) és egy gimnazista gyerekük, magyarán egy 4 tagú család. Ezek alapján lehet számolgatni, hogy mire elég a minimálbér és hogy mihez van megállapítva annak összege, mert hogy abból megélni lehetetlen, az egyszer biztos.
Egyszobás saját lakás. (Rezsi ca 30-35/hó)
Gyalog + kerékpárral + Autó (esőben) járok (5ezer ft tankolás/hó).
Kaja max 30ezer/hó
Ez így:= 70ezer. A Szakmunkás minimálbér nettója 76400ft/hó.
Nálam van túlóra ezért összejön a 90 - 95ezer is, így van lehetőségem havi 10ezret félretenni. (cipőre, autó szervizelés.
Mellette folyamatosan eladom, vagy elcserélem, amire már nincsen szükségem, ez is hoz néha némi plusz pénzt.
Mellesleg öt szakmám van, de ez egy fantasztikus ország, ahol a szakmai tapasztalattal, egy bizonyos életkor elérése után kitörölheti az ember a fenekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!