Ti hová dugjátok el a pénzt otthon?
:D Lol.
Nem sokat tartanak otthon az emberek, de általában azt sem dugják el. Minek. Legalább nem túrják fel a rablók az egész házat. Talán.
A pénztárcában tartom...
1 milliót tartok egy banki széfben, ahová hivatalosan nem lehet készpénzt tenni, de senki nem nézi. A legkisebb bérelhető széfben elfér (1 millió az csak 50 darab 20 ezres), aminek a bérlési költsége kb. havi egy ezres. (Azért mondom ha esetleg nem 5 forintról van szó, akkor érdemes lehet a banki széfet is megfontolnod).
Otthon is tartok párszázezret.
Felhajtottam a szőnyeget kb. a szoba közepéig. Ott egy parkettát kifeszítettem (majd besz@@rtam, nem volt könnyű) és az alá egy kis zacskóban tettem a pénzt. A parketta vissza, kicsit megigazítottam hogy úgy nézzen ki, mintha nem nyúltak volna hozzá. A szőnyeg vissza és ennyi. A parkettát kb. senki nem látja. Csak úgy képzeld el, hogy ki a tököm gondolná, hogy a szoba közepéig húzza fel az egész szobát beterítő szőnyeget, hogy ott kutakodjon? Senki.
A fiatalok lehet hogy már nem tartják otthon, de az idősebb generációk rohadt sok készpénzt tartanak. Főleg a nyugdíjasok. Ti is biztos hallottatok olyan híradást (ha rendszeresen néztek), hogy a nyugdíjastól otthonról fél milliót, 2 milliót, 5 millót raboltak a rablók. És nem a Rózsadombon, hanem Borsodban, kisnyugiktól. Minden pénzüket inkább kp-ban tartják otthon, mert nem bíznak a bankokban. Tízezrek, ha nem százezrek.
Itt egy cikk is róla. Idéznék belőle, de olvassátok is el.
"Hatszor annyi készpénzt tartanak maguknál a magyar háztartások, mint az Nyugat-Európában megszokott, ez a szám az idén bevezetett tranzakciós adó hatására tovább nőtt."
"Rendkívül sok készpénzt tartanak maguknál a magyar háztartások, mindez azonban komoly költségeket ró rájuk. Magyarország gyakorlatilag „készpénznagyhatalomnak” számít nemzetközi összehasonlításban: míg Nyugat-Európában átlagosan likvid pénzügyi vagyonuk 2 százalékát tartják készpénzben a háztartások, addig ugyanez a szám hazánkban 12,7 százalék volt tavaly év közepén."
Satöbbi, satöbbi. Olvassátok el a cikket. A magyarok marha sok készpénzt tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!