Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit szóltok a készülő új...

Mit szóltok a készülő új jogszabályhoz?

Figyelt kérdés

Biztos vagyok abban, hogy erős érzelmeket és indulatokat vált majd ki az új öröklési törvény, amelynek lényegi sorait teszem most közzé:

A jövőben a házastárs is olyan helyzetbe kerül az öröklésnél, mintha maga is gyerek lenne, azaz egy gyerekrészt örököl majd. Bizonyos körben persze megmarad a haszonélvezet is. Az új szabályok szerint azonban a jelenleginél kissé bonyolultabb, összetettebb lesz a helyzet.

2009. nov. 20. 11:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem normális családokban ez nem jelent gondot. Engem igazából nem is érdekel az örökség, inkább éljen sokáig minden rokonom!
2009. nov. 20. 11:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Az rendben van, de egyszercsak mégis eljön az az idő, mikor ez aktuális lesz. Ez a törvény az özvegyeket védi, akik eddig cak haszonélvezetet örökölhettek. Most majd amellett egy részt is az örökségből. Szerintem nagyon helyesen! Eddig ugyanis mint "csak" haszonélvezőt, sokszor az utálat tárgyai voltak szegény öregek.
2009. nov. 20. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!