Hol és hogyan kell bejelenteni vagy feljelenteni egy munkaadót, aki nap 14-18 órát dolgoztatja az alkalmazottait, miközben, hivatalosan csak 2-4 órára jelenti be őket?
Ezek szerint Te tök normálisnak tartod, hogy a mai világban minden munkaadó annyit dolgoztatja a dolgozóit BÜNTETLENÜL, amennyit csak akarja, illetve amennyit azok képesek dolgozni??, mert ha nem tetszik, akkor lehet a munkanélküliek sorát gyarapítani?? Ugye nem így gondolod?
Ezen az alapon akkor azt javasolod, hogy mindenki fogja be a száját/szemét/fülét és dolgozzon annyit, amennyit egy ilyen cégvezető megparancsol?
Én csak a dolgozók lehetőségeikről és eszközeiről érdeklődöm?? ugye, ez azért feltűnt már Neked??
Nem fogod a lényeget. NEKIK, mint munkavállalóknak rengeteg lehetőségük van! Munkaügyi főfelügyelőség, NAV, szakszervezet, sztrájk, stb.
NEKED viszont semmi közöd hozzájuk! Lehet nem egyet érteni vele - én sem értek egyet a rabszolgamunkával - de NE SZÓLJ BELE. Mert lehet az ott dolgozónak semmi más reményük és lehetőségük nincs ezen a munkán kívül és az ebből befolyó akár milyen kevés összeg az elvégzett munkához képest az ÉLETET JELENTI nekik! Érted? Felfogtad amit mondok?
Majd ŐK eldöntik, hogy tesznek-e lépéseket, nem a te dolgod és felelősséged.
Szerintem magyarázhatsz neki, akkor sem fogja felfogni, hogy ezzel csak belerondít mások életébe.
Nem arról van szó, hogy mi mit tartunk helyesnek a munkáltató viselkedését illetően, csak arról, hogy ki tudja egy ilyen "igazság bajnokaként"-i fellépéssel hány családot fosztunk meg a minimális megélhetésüktől is.
Bízd rájuk, majd ők eldöntik, hogy lépnek-e, vagy továbbra is dolgoznak így tovább.
Tizenhármaska és Tizennégyeske!! Ti tudtok olvasni?? vagy még gondot okoz Nektek az olvasott szöveg megfelelő értelmezése??? Ezt azért már tanítják a suliban!!! Nem beleszólni akarok, hanem megtudni, kérdezni, érdeklődni, informálódni, tájékozódni, tudakozódni, esetleg utánanézni (remélem a felsorolás egyik szavát sikerül megértenetek), de ha nincs olyan eszköz a kezükben, ami nem azzal jár, hogy munkanélkülivé tegyék őket, akkor nem vagyok olyan barom, hogy majd én segítem hozzá őket. Ugye ennyire őrültnek azért nem tartjátok - még csak a feltételezése szintjét sem - azt az embert, akit valójában nem is ismertek!!
A kérdésemre persze nem kaptam Tőletek semmilyen jó és használható választ vagy ötletet, mert azonnal támadtatok azt feltételezve, hogy családokat akarok tönkretenni, de jelzem (mondom), nem ez a szándékom!! Tudom, hogy nem érdemes széllel szemben semmit sem tenni, mert visszaüthet, és ezért - képzeljétek el!! - nem fogok senkinek sem olyasmit tanácsolni vagy senkiért sem fogok olyasmit tenni, ami veszélyeztetné a jövőjét vagy a megélhetését!!
Amit megtudtam Tőletek, hogy tűrni kell, mert minden más csak kárt okozhat!! Basszus, ezt eddig is tudtam, de ha nincs más lehetőség, akkor nincs!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!