Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan bírhatnám fizetésre az...

Hogyan bírhatnám fizetésre az ügyfelet?

Figyelt kérdés
hobbiból olcsón szoktam joomla oldalakat csinálni saját skinnel persze. Most egy kisvállalkozásnak csinálok. Az elején elmondtam mit lehet, mi kell nekem stb ennyi pénzért. Mondtam, hogy max egy hónapot szánok rá, mert az alatt megvan. Ha megy a szerver és a joomla, fizesse ki a felét.Csináltam egy saját skint, ahogyan akkor kérte, elfogadta, ment élesbe a szerverre. Ekkor nem is úgy fizetett, ahogy megbeszéltük. Az egészet egy és fél hónapig le sem tojta, nem is keresett, amikor max egy hónapot adtam. Utána meg soozatosan belekötött a skinbe, amit anno elfogadott. Aztán egyre több dolgot kifogásolt. Neki az első nap e kellett volna küldenie a tartalmat meg pár képet, de a mai napig nem csinálja meg, ma már csak én keresem, és ha sikerül elérnem, csak a skinbe köt bele. Ha meg nem nyávog, akkor újra akarja csináltatni az egészet. 2 hónapja megy ez és nem tudom hogyan bírjam fizetésre, mert már nem tolerálom a viselkedését. Nem vagyok vállalkozó és csak sumákol...

2013. nov. 10. 16:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

"Nem vagyok vállalkozó és csak sumákol..."

Te sumákolsz, amikor adózni kellene ebből. Nem vagy vállalkozó, mert nem akarsz adózni, akkor fogadd el, hogy nem vagy vállalkozó, nincs szerződésed, tehát nem tudod az érdekeidet érvényesíteni.

2013. nov. 10. 16:24
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

Le lehet pontozni az előzőt, de neki van igaza és az igazságon nem változtat.

Ha nem is egyéniben, de megbízásival, 7-es adószámmal minimum legalizálni kellett volna a tevékenységedet és szerződést kötni a céggel, több téren is.

Számlázhattál volna, és nem teljesítés esetén fizetési meghagyással már pénzednél lennél, vagy épp ő a hibás teljesítés kapcsán (ha baja van a skinnel). Így viszont 200 ezer is lehet a mulasztási bírságod, ha kiderül.

Mindez egy filléredbe nem került volna, csak egy formanyomtatvány kitöltésébe.

2013. nov. 10. 17:10
 3/11 A kérdező kommentje:
és akik angolt tanítanak, vagy gitároktatással foglalkoznak, azok is legyenek vállalkozók? Vagy azok is csalnak ugye?
2013. nov. 10. 17:15
 4/11 anonim ***** válasza:
66%

Adószámos magánszemélyek

Olvass utána, a Nav-nál bejelentkezhetsz Te is, semmibe nem kerül.

[link]

2013. nov. 10. 17:33
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Nyilván csalnak. A közfelfogás szerint viszont aki közösséget lop meg, az nem bűnöző, hanem hős. (Okosban angolt tanítók milyen ügyesek, hogy nem adóznak, ugye? Whiskys rabló milyen ügyes, hogy kirabolta a bankot, ugye?!? Közösséget lopnak meg, ezért hősök...)
2013. nov. 10. 17:34
 6/11 anonim ***** válasza:

egyszerűen vedd vissza a lapot és kész. ez tanulópénz, hogy csak komoly ügyfelekkel foglalkozz.

az adóhuszárokkal meg ne foglalkozz!

2013. nov. 10. 18:00
 7/11 Linkoln ***** válasza:
55%

Ugyan mégis hogy venné vissza a lapot?

Igen, szakszóval "adócsalásnak" minősül a jogtalan korrepetálás. Semmi nem véd. Ha nem fizet, akkor az nem jó, mert nem tudsz mit tenni.

2013. nov. 10. 18:50
 8/11 anonim ***** válasza:
úgy venné vissza, hogy ha még van hozzáférése a tárhelyhez, akkor törli.
2013. nov. 10. 19:47
 9/11 anonim ***** válasza:
amúgy ha vállalkozóival dolgozik és van szerződés, akkor se védi meg semmi, mivel kisebb melóknál (joomla oldal max 50k szerintem) nem éri meg perelni.
2013. nov. 10. 19:49
 10/11 anonim válasza:

Én is voltam már hasonló helyzetben. Én egyéni vállalkozóként ilyeneket is csináltam. A dolgot ott rontottad el, hogy felraktad az ő szerverére. Egy VPS-t vagy egy tárhelyet már egész olcsón is ki lehet fogni. Nekem volt egy VPS-em, amin be volt lőve egy webszerver (is) és az ügyfelek kaptak a projektjükhöz egy-egy aldomaint. Ott mindenki háta mögött csinálgattam az oldalaikat, meg tudták nézni stb. Aztán fizetés után (vagy akár ott helyben) feltöltöttem az anyagot az ő szerverére /tárhelyére.

Meg ezeket érdemes több lépésben csinálni. Elsőre sohasem tudják, hogy mit is akarnak. Én elkértem minden rendelkezésre álló információt/anyagot, megcsináltam egy DEMO verziót, megnézték belekötöttek és onnantól mondtam egy határidőt.

2013. nov. 10. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!