A pénzéhség vagy a butaság határtalan?
Ma megtudtam hogyan gazdagodhatok meg néhány hét alatt. Illetve én már nem, mert én negatív gondolkodású vagyok. Ezt is megtudtam. Ja, és azt is, hogy én nem fogom semmire sem vinni az életben - ezzel a hozzáállással.
Vállalkozó szellemű polgárainknak és egy teljesen új rendszernek köszönhetően, hamarosan sok-sok milliomossal fog gazdagodni az ország, sok-sok ember megoldást fog találni a pénzügyi problémáira, nem csak a luxusautó tulajdonosok száma fog gombaszerűen növekedni, de hamarosan újabb repülőtereket is kell építeni országszerte a számtalan magánjetek befogadására. Amit természetesen ajándékba kapnak.
Utazás - Internet - Otthoni munka
ezek a varázsszavak. És persze nevek. Nagy nevek. Warren Buffet, Bill Clinton. Az előzőnek állítólag 51 vállalkozása van, többek között 3 network rendszerű. Hogy melyek? Azt már nem tudta az előadó, aki Travel Venture International Express fantasztikus renszerérőláradozott.
Ki nem szeret utazni? Egyszeri 60.000 Forintért kapunk majd egy igazolást (Certificate), amivel 55.000 szálloda közül válogatva eltölthetünk 6 éjszakát egy 5 csillagos szállodába. Igaz - továbbá is nagy nevekkel dobálózva - megtudtam, hiába kérdézném meg a reklámozott Hilton vagy akár a Le Meridian vezetését, hogy elfogadják-e a Travel Venture International Express igazolását, mivel ez még annyira új, hogy Magyarországon még nem ismerik. De nem is ez a lényeg, mert nekem nem ettől lesz jó.
Nekem attól lesz (lenne) jó, ha találok még legalább kettő balekot, aki szintén talál legalább kettő balekot, aki szintén ..... és akik befizetik a 275 Dollárt. És ha csoportban összejön a 15 fő, akkor kapnék 500 Dollárt és átkerülnék egy másik csoportba. Ez a csoport már csak olyanokból áll, akik kaptak 500 Dollárt és ha itt is összejön a 15 fő, akkor - na akkor jön a 10.000 Dollár a legfelsőnek. És ő akkor kiválik, illetve alul újra bekerül, újra és újra kapja néhány hetente a 10.000 Dollárt. Ha sikerül alattam 100 embernek megszereznie a 10.000 Dollárt, akkor választhatok, hogy egy jachtot vagy egy sugárhajtású repülőgépet szeretnék. Persze előtte már megkaptam a luxusautót és a luxusvillát.
A rendszerhez már világszerte 400-500 ezer ember csatlakozott, többek között olyan utazásaikról híres országok, mint India, Nigéria vagy Dél Afrika. A cégnek állítólag Londonban van a székhelye, de utánajárásom szerint nem létezik ilyen cég Angliában és a megadott cím alatt sem található a cég.
Az előadáson rákérdeztem a szerződési feltételekre, de ilyen "nem létezik" és "nem szükséges", "máshol sincs" (!) - tudtam meg. Továbbá a többi résztvevőtől értesültem, hogy ilyen magamfajta negatív emberek miatt, akiket a részletek érdeklik, tart itt ez az ország. Most akkora lelki teher van rajtam, hogy feltehetően a dunába vetem magam. De megvárom a jobb időt, mert ilyen hidegben nem akkora buli.
Érdekes módon a résztvevők kivétel nélkül az MLM világából jöttek, több éves MLM-es múlttal. Csak akkor azt nem értem, hogy miért nem gazdagodtak még meg. De most végre szeretnének meggazdagodni. És nem érdekli őket, hogy a lufi hamarosan eldurran. Hogy tudnak ilyen hozzáállással az ismerősei szemébe nézni? Vagy tényleg meg vannak győződve, hogy ez működik?
A hiszékeny vagy a gondolkodó, óvatos emberek szívták meg az Il Ferrot?
Remélem nem túl sok embert vakítanak el a dollárjelek.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:52
látom téged is csőbe húztak.
ha elolvasod amit írtam, akkor itt is 2 + 2 + 2 ...stb. emberről írtam.
megválaszolnád nekem a következő kérdéseket:
miért nincs Travel Venture International bejegyzett cég londonban, amikor állítólag az a cég székhelye?
miért nincs megadva a cég jogi formája?
milyen garanciát ad a "cég", hogy igénybe veheted a 6 éjszakát a felsorakoztatott hilton, le meridien, marriott, hyatt, interconti stb. szállodákban?
miért nem ismerik a felsorolt szállodákban a travel venture international céget?
miből fizetik a hatalmas jutalékokat, ha a befizetett összeg állítólag az utazásra van?
ha 1x megkaptad a 10.000 dollárt, akkor pár hetente újra és újra kifizetik, de miből??? pénzügyi perpetuummobile?
Jó szöveg „csőbe húztak”. Igen mindenki fél valami nem létező szörnytől, miközben ha a félelmeidtől megszabadulnál, többre vihetnéd az életedbe.
Jogi formula? Bejegyzések? Garancia a kifizetésre? Ezek mind csak kifogások, kukacoskodás. Egy fontos, fizet a cég. Szerintem mindenki egyet tud érteni azzal, hogy a mai világban semmire nincs garancia. Gondoltad te azt, hogy a MÁV Biztosítónál hiába fizeted a köteleződet, mivel lenyúlták az egészet, a balesetes autó kárát annak kell kifizetni, aki rendesen fizette a biztosítást? Milyen világban élsz? Semmi sem biztos. Itt volt bejegyzés, volt minden, és mégis ki kell fizetni annak a szerencsétlen haveromnak az okozott baleset miatt az 1milliót, mert így járt!
Amíg Te a kifogásokat keresed, addig más pénz keres. Igen, nagyon sok ember pénzt keres a rendszerrel! Sajnos most nem vagyok olyan élethelyzetben, hogy foglalkozzam ezzel az üzlettel, de az ötlet jó, és egyszerűen dühit hogy milyen ellenállás van emberekbe, csak azért mert ezt szokta meg. De ha meggondolod magad, tudok neked ajánlani egy bennfentest.
Látom még most sem érted, hogy nem kell a céget ismernie a Hiltonban dolgozó Katikának, az internet világába csak jön egy megrendelés, és beengednek a szállodába. Ilyen egyszerű.
Ahogyan már előtte is írtam, a rendszer elterjesztéséért fizet a cég. A tagságnak van egy díja, abból jut a jutalékokra, továbbá aki kicsit ismeri az idegenforgalmat, tudja, hogy hogyan működik. Olcsó szállás, de pl. az italt nagy árréssel adják. Ráadásul itt az emberek viszik a reklámot, nincs a reklámnak sem díja, stb. Biztos vagyok benne, hogy van fedezet, nagyon jó az ötlet.
Én azt javaslom neked, hogy Te felejtsd el ezt az ötletet, ne foglalkozz vele, majd egy-két év múlva mikor a szomszédod haza jön egy két hetes nyaralásból a Bahamákról, akkor ne irigykedj, hogy milyen kipihent és szép barna, hanem gondolkozz el azon, hogy lehet veled van a baj.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:31
látom, hogy sajnos nem tudod megkülönböztetni a kifogást a valós érvtől.
nekem nincsenek félelmeim, mert én nem szálltam be.
sajnos egyik kérdésemre sem tudtál válaszolni.
ha a cég nincs bejegyezve, ha nem létezik a megadott címen - tehát már itt is hazudik - akkor miért kellene elhinnem a többi maszlagot?
ami a turisztikai ismereteket illeti, szívesen felveszem veled a versenyt. itt nem egy internetes szobafoglalásról van szó, hanem egy állítólagos értéket képviselő "certificate", amit ugyebár ismernie kellene a hiltonnak és társainak ahhoz, hogy elfogadják.
az, hogy előfordulnak máshol is csalók, az nem érv arra, hogy beszálljak egy olyanba ami a széllel szemben is bűzlik.
és ha egy picit is értenél a közgazdasághoz, akkor észrevennéd, hogy a kifizetések csak az új tagok befizetéseiből történnek, nincs semmilyen hozzáadott érték. ha elfogynak az új befizetők, akkor összeomlik a rendszer, lásd Il Ferro-t.
Az AMWAY és hasonló MLM rendszerek megtévesztett embereken élősködő paraziták társasága.Az agymosások, győzködések egyik fő motívuma hogy az alkalmazotti státus, kemény fizikai munka, nyugdíjrendszer, stb. mind-mind megvetendő és nevetséges dolgok. A hálózatépítés, passzív jövedelem, az az igazi! Aki nem kér belőle az ostoba, negatív fajankó.
Pár év hálózatszervezés, és már lógathatja is a lábát a szorgalmas új tag a Bahamákon. Ezt az életszemléletet művelitek és sulykoljátok a tagokba.
Csak azt felejtitek el, hogy az amerikai, ny-európai, skandináv és más fejlett országok mai életszínvonalát nem MLM-es hálózatépítők, hanem keményen dolgozó fizikai munkások, mérnökök, tanárok, tudósok, stb. generációi hozták létre, és tartják fenn ma is.
Nélkülük se MLM, se passzív jövedelem nem létezhetne.
Tudomásul kellene venni, hogy valójában itt is, mint minden más MLM rendszernél a termékek valójában csak melléktermékek, az egész nem ezekről szól. A lényeg a hálózatépítésen van, a beléptetésen. A termék mindig mellékes, nem véletlenül nincs normál kereskedelmi forgalomban, hiszen bizonytalan eredete-származása, bizonyítatlan hatásai, s nem utolsósorban irreálisan magas ára miatt versenyképtelen.Az MLM-termékek kizárólag a piramisjáték leplezését szolgálják, a hálózaton kívül a beszervezési aktuson túl gyakorlatilag nem jutnak, csakis a belső fogyasztásban forognak.Arról nem is beszélve, hogy a sok agymosott "sikeresen" leépíti a rokoni, baráti kapcsolatait, mert mindig a szarjaival jön, és el akar adni lelkesen (legalább a kezdőcsomag árát szeretné behozni...).És ugyan honnan származik az a pénz amit bónusz és adó gyanánt nagylelkűen kifizetnek?
Hát az bizony a "vállalkozók" hálózatába beszervezett, szerencsét próbáló Mo-i kisemberek pénze, az ő vásárlásaikból, kezdőcsomagjaikból, stb. jön össze. Amit máshol keresnek meg. Ennek a pénznek tekintélyes része pedig az amcsi részvényesek bankszámláját gyarapítja (az adók és bónuszok kifizetése után).Magyarország az MLM tekintetében hamara telítődő piac. Vagy egy új termékkel, temékcsoporttal jövő céghez lépsz be, még az alapítás idején, akkor még a nyertesek oldalán lehetsz felfutási, telítődési fázis, de egy rövid időszak után már esélyed sincs feljebb kerülni, kifújt a piac.
Én kipróbáltam 3 hálózatépítést, ebből 2 átvágás volt, de akkor még nagyon fiatal és tapasztalatlan voltam. Nem is ajánlottam utána egyik ismerősümnek sem, mert nem lenne hozzá szívem, hogy én is átverjem őket a pénz miatt.
A 3. jó, bár én nem értem el vele sikereket, mert az ismerőseim nem túl vállalkozószelleműek, de attól függetlenül én frankó befektetési lehetőségnek tartom. Abban nem kell eladni semmit, ebben van a kulcs, hogy igazából egy befektetés az egész bizonyos iparágba, de most nem modom el, mert senkit nem érdekel valószínűleg.
Anya is belépett valamibe, én már csóváltam a fejem, hogy jaj ne, de a 2. hónap után utaltak neki egy szép összeget, pedig csak egy embert léptetett be. Én attól még nem tudnám azt csinálni, amit ő, mert nem érdekel a termékük. De örülök, hogy nem mindegyik MLM csalás.
Szerintem az az okos döntés, ha valaki alaposan végignézi a részleteket, mert aki azt mondja, hogy a részletek nem fontosak, annak van valami takargatnivalója. Az, hogyha nincs bejegyezve a cég, az egy igen árulkodó jel. Lehet, hogy fizetnek MÉG. De ha a bíróság elítéli őket pontosan a kérdező által említett okok miatt, akkor már nem fog tudni. Nekem már ott gyanús, hogy csak pénzéhes kapzsiság az egész, hogy hajót, illetve repülőt kaphatsz. Hát ki akarna olyant? Egyszerű ember biztosan nem.
Ha valami jogtiszta, és tényleg klassz a termékük, leinformálható, valóban természetbarát és nem csak azt hazudják róla és NEM IRREÁLISAN DRÁGA (vagy nincs termék, hanem befektetésről van szó), valamint affintiást érzel a dolog iránt és úgy érzed, ezt nyugodt szívvel ajánlanád másoknak is, és BIZONYÍTOTTÁK, hogy valóban megtérül, akkor mi baj lenne vele? Kár, hogy ilyent még nem találtam (azon a befektetésesen kívül).
Egyébként tudjátok, mi lenne a legegyszerűbb? Ha minden cég becsületesen eladná mondjuk bioboltokon keresztül vagy más módon azokat a valóban környezetbarát termékeit (nem olyanokat, amikről azt hazudkják), de OLCSÓ LENNE. Van egy csomó valódi természetes termék 1000 Ft alatt a biboltokban. És nem kerülnek 6000 meg 15000 Forintba, mint a legtöbb MLM-es vacak, amiről utóbb derül ki, hogy nem is bio.
Akkor attól gazdagodnának meg az emberek, hogy megmaradna a pénzük, amit arra költenének, amire akarnak, nem pedig értelmetlen luxushajókra vagy repülőkre.
Én csak élek boldogan, és fütyülök az MLM-ekre. Lehet, hogy valamelyik jó, aki nyert vele anélkül, hogy a rokonait, barátait lehúzta volna, annak minden jót hozzá.
"Nem kell hajó, nem kell repülőgép! Van mit ennem, van hol aludnom még!" ahogy kedvenc bandám is énekli. :)
Szóval, eleinte nekem is tetszett az MLM.
Elvégre, jó hangulat, társaság, új ismerősök, etc.
De amikor rájöttem, hogy nemegyszer tisztességtelen eszközökkel operálnak, hogy az emberek legbensőbb álmaira bazírozva rettenetes agymosást visznek véghez, és hogy sikerpropagandájuk időnként a valósággal úgyszólván köszönőviszonyban sincs, elment a kedvem az egésztől.
Mit értek tisztességtelenség alatt? Elmondom.
A pasas, amikor meghallgatja a marketingtervet, mit hall? "Csak a kezdőcsomag az egész költség, nincs ráfordítás, nem kell induló tőke, a magad ura lehetsz, stb. stb." Aztán belép, és akkor a felsővonal rögvest előáll a többi ukázzal. "De még ezt is vedd meg! De még azt is vedd meg! De kazetták is! Meg lesz szeminárium is, arra is gyere el, csak harminc ruppó, ha ketten jöttök, csak hatvan, a hülyének is megéri!..."
Ha a nyeretlen kezdő ilyenkor húzódozik, jön az újabb adag: "De gyere el! Igenis, gyere el! Mert ha nem jössz el, akkor nem lesz nagy üzleted! És akkor nem fogsz tudni elmenni Óulendóuba, diznivörldbe mikiegeret nézni!..."
Nem tudom, ki hogy van vele, én sose voltam kíváncsi arra a Diznivörldre. Miki egérrel sem, meg anélkül sem.
Ha a szerencsétlen csóró ürge, akinek talán az összes spórolt zsozsója nincs hatvanezer forint, még mindig ódzkodik, akkor kivágják az utolsó adut: "Ha nem követed a rendszert (értsd: nem szórod nyakló nélkül a pénzt az eszközökre és a rendezvényekre) akkor NEM FOG SEGÍTENI A FELSŐVONAL!!! És ha nem segít, egyedül nem tudod megcsinálni, ÉS AKKOR NEM LESZ ÜZLETED!!! Búcsút inthetsz az álmaidnak, nem fogsz eljutni a tengerpartra, na meg Óulendóuba sem, Diznivörldbe sem, nem fogsz tudni elmenni Miki egeret nézni, stb., stb..."
Röviden summázva, mit jelent ez? Amikor a marketingtervet mutatják, minden szép és jó, segítséget, együttműködést, önzetlen támogatást ígérnek, erre mi történik? Az induló üzlettárs, ahogy belép, rögtön zsarolással és fenyegetőzéssel találja magát szemben.
Ki az, aki ezt szereti?
Ki az, aki a munkahelyi főnökökön kívül még X számú dirigenst szeretne magának?
Mert itt erről van szó.
Na, most bizonyára azt mondod magadban: "Távozz tőlem, sátán, nem hagyom ellopni az álmaimat!..."
Nyugi, nyugi, ezen én már túl vagyok.
Úgyse tudnám elvenni, hiszen a szemináriumon megkapod az újabb löketeket.
"What's your dream is?...Alright! Alright!...dzsu-dzsu-dzsu-ccsu-ccsu-dszu-dzsu-dzsu-ccsu-ccsu...Yes!...Yes..." - ugye ismerős?
Még mindig létezik, ugye?
A dal - és a lényeg - ugyanaz marad...
A topon lévők szervezik ezeket a rendezvényeket, merthát ideig-óráig fenn kell tartani a tagokban a reményeket...
Mert ha rájönnének, hogy miről van szó, ha időnap előtt megtapasztalnák, hogy nekik már halovány esélyük sincs elérni azokat a dolgokat, amiket 1000-rel nyomatnak, sulykolnak a tudatukba, akkor abbahagynák a bizniszt!
És akkor alulról felbomlana az egész...
És akkor a gyémántok se mehetnének többet Óulendóuba mikiegeret nézni!
Hát erre megy ki egyedül a játék!
De nézzük a realitást,hogyan is működnének ezek? Íme:
Írsz 1 listát az ismeröseidröl
- megvan, 100 fö
Megbeszélsz velük 1 idöpontot
- megvan, 95 tud is velem talizni
Elmondod nekik a lehetöségeket
- vagy az elején, kösz, nem... (61 f?)
- közben vagy utána, kösz, ez nem nekem való (32 f?)
- jólvan, legyen, mesélj még (a maradék 2 fö)
Választanak valamit.... annak adsz még információt (igen elhívod rendezvényre), hogy könnyebben tudjon dönteni
- egyik eljön, megnézi, nem tetszik neki
- másik el sem jön, meggondolja magát elötte
Tehát ott vagyunk, hogy felkerestem 100 embert, ráfordítottam kb fejenként, 30-40 percet, azaz úgy 80 órát. Ez 10 nap, ha napi 8 órát nézünk. Hiába hajtottam, hiába tettem meg mindent, mégsem jött be ez az MLM módszer. Ja, és közben nem is kerestem egy fillért sem, hanem kiadásaim voltak... (telefon, utazás, esetleg a találka költségét én álltam,..)
Hogy is van akkor ez a szuper dolog, hogy meg lehet gazdagodni? :))))
Úgy tünik itt vannak nagy vesztesei az MLM-nek. Természetesen ilyen tapasztalatokkal, csak rossz véleménye lehet az embernek. Azért én hiszem, hogy vannak jó ötleteken alapuló MLM rendzserek, vannak rendes emberek, akik nem csak a saját érdekeiket nézik. Nem gondolom, hogy mindenkinek ezekből a rossz tapasztalatokból kellene kiindulni. Ez valóban az élet más területére is igaz, pl. egy jó tanár az iskolában megszeretteti az egyes tantárgyakat, ezzel szemben a rossz tanár pedig csak elveszi a kedvét az embernek. Úgy tünik, nektek rossz tanár jutott....
"vannak nagy vesztesei az MLM-nek."
-Igen jól látod,általában csak azok vannak.
"Azért én hiszem, hogy vannak jó ötleteken alapuló MLM rendzserek"
-Valóban,minden piramisjáték jó ötlet annak a pár %-nak
akik a csúcsokon ülnek,és zsebelik be az olyanok pénzét mint te.
"nektek rossz tanár jutott"
-Tipikus MLM-es sablonduma,a rendszer tökéletes mi vagyunk
a balf.szok... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!