Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hazudnom kellett volna?

Hazudnom kellett volna?

Figyelt kérdés
tegnap voltam egy állásinterjún ahová közmunka keretében küldtek /adminisztrációs munka nettó 70-ért/de amikor megkérdezték hogyha beteg a gyerek akkor tudom e kire bizni hogy, én ne mennyek táppénzre mondtam hogy nem mert a nagyszülők dolgoznak,akkor már nem voltam megfelelő a munkára.csak azt nem értem hogy a kisgyerekes anyukák hogy mennek így dolgozni,mert úgye drága kormányunk ezt hangoztatja mindenhol hogy minél előbb vissza kell menni dolgozni az anyukáknak.
2009. nov. 12. 13:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, ezt ide is leírhatnád:

[link]

Én 70bruttót kapok adminisztráción Budapesten, fiatal vagyok, és máshova mégse kellek, nem számít, hogy akarok dolgozni, csak az számít, hogy nincs elegendő tapasztalatom, nincsenek ismerőseim, nem érdekel senkit a tudás se igazán. Van, ahova csak pasikat vesznek fel, pedig a tudás ezen nem múlik (informatika), és én nőként hiába tanultam. Én ki fogok menni külföldre, ha tudsz, menj te is, egy nagynéném kisgyerekkel együtt ment ki, most megél.

2009. nov. 12. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Nem szép dolog, de szerintem igen. Nálunk most volt egy kis felvilágosítás, hogy ha valaki családalapításon töri a fejét, akkor hát szülés után nem biztos, hogy visszavesznek dolgozni, vagy ha mégis, nem kell sokáig alkalmazni... Nagyon jófejek voltak, most derült ki, hogy végre terhes vagyok majd 1 év próbálkozás után. Sz@r ez az ország.
2009. nov. 12. 13:52
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
fel is jelentheted őket vagy mi. ez diszkrimináció.
2009. nov. 12. 14:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Amúgy igaz, itt jelentsd őket, ez diszkrimináció, és ezt nem tehetik meg, ugyanúgy, ahogy nem diszkriminálhatnak nemre, vallásra... stb. Ha bebizonyosodik, hogy jogtalanul diszkrimináltak, büntetést kap a cég.

[link]

2009. nov. 12. 14:22
 5/8 A kérdező kommentje:
ez egy általános iskola.....
2009. nov. 12. 14:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon undorító dolog! Az is, hogy ilyet kérdeznek állásinterjún és az is, hogy ha szülni mersz, miután visszajössz mehetsz is.....

A terhes kismamának: Először is gratulálok a babához, másodszor meg nyugodj meg véd Téged a felmondási tilalom, mert terhes vagy. Ha elmész ugye TGyás-ra ill. Gyed-re, aztán Gyesre és Gyes mellett úgy döntesz, hogy visszamész dolgozni vagy Gyes után, akkor is véd a felmondási tilalom, sajnos mondjuk csak egy hónapig, de ha belegondolsz talán addigra jobb lesz a helyzet. Tudom ez elég sovány vigasz, de a remény hal meg utoljára. Fontos, hogy semmiképpen ne menj el a munkahelyedről, mert így fogsz kapni Tgyást meg Gyedet és mint mondtam terhesen nem rúghatnak ki, semmi szín alatt a közös megegyezésbe meg nem kell belemenned, akármit mondanak.

Én egy 23 éves lány vagyok TB és munkaügyi szakelőadó, ill. van folyamatban pénzügyi szakügyintézői képesítésem. Tőlem rendszeresen megkérdezik, hogy van-e barátom, akarok-e családot a közeljövőben, vagy férjhezmenni, mik a terveim az elkövetkezendő 4-5 évben...stb. Jogilag nem tehetnék fel ezeket a kérdéseket, mert jogsértő, de mégis felteszik, hisz annyi jelentkező van, hogy megteheti. Ha neki nem tetsző választ adsz, vagy ha nem válaszolsz, mert a jogaidra hivatkozol, akkor tuti nem téged fog választani, és ez egy ördögi kör. Nagyon sokat gondolkozok azon, hogy kimenjek én is külföldre, már a barátaim és volt osztálytársaim 70 %-a kint van és vissza sem akar jönni, amit megértek, borzasztó ami itt van.

2009. nov. 16. 15:01
 7/8 anonim válasza:
Szörnyű világot élünk. Hazugságra kényszerítenek bennünket! Ismerek olyan anyukát akit azért utasítottak el mert nem egy gyerek van hanem kettő. Szegény letagadta a második gyerekét hogy eltudjon helyezkedni. Hova tartunk? Sajnos azt kell mondani hogy, persze van aki vigyázzon rájuk, mert hát csillió millió pénzem van bébiszitterre csak hobbiból akarok dolgozni.Az lesz a jelszó: Hazudj hogy megélhess!:(
2009. nov. 17. 11:18
 8/8 anonim ***** válasza:
igazából ha már csak arról kérdeznek, hogy van e gyereked vagy bármi ezzel kapcsolatos, az már diszkrimináció. és már lehet is érte perelni. Ilyen személyeset nem is kérdezhetnek. 1-2interjúra diktafonnal kéne menni és ha ilyen előfordul akkor azonnal munkaügyi bíróságra vinni. Pár ilyen eset helyretenné a cégeket.
2009. nov. 17. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!