Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miután befejeztétek az egyetem...

Miután befejeztétek az egyetemet és egy jó ideig nem találtatok munkát milyen ügyeket kellett intéznetek?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok mint Tb, adózás vagy bármi. Illetve milyen támogatást lehet igényelni ha elötte még nem dolgoztam vagy mennyit ér az ha regisztrálom magam munkanélkülinek. Vagy bármi más amit nem soroltam fel. Nem tudom milyen lehetőségeim vannak munkát pedig még nem találtam pedig már szinte bármi jó lenne csak dolgozzak.
2011. aug. 16. 20:22
 1/3 anonim válasza:
Csak sejtem, hogy Te is amolyan "százezredik művészettörténész" vagy, aki már az iskola padjaiban tudta (vagy tudhatta), hogy soha nem fog állást kapni a szakterületén. Aztán majd egész életében sírdogál, hogy neki neki bezzeg nem jut munka, ez a piszok Fidesz elküldené közmunkára...
2011. aug. 16. 21:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Kössz! Igazán hasznos választ adtál. Velem mellé lőttél ugyanis kereskedelmet tanultam közgázon. És képzeld nem sajnáltatom magam hanem inkább segítséget kérek hogy tudjak haladni az életben. Az elöítéleteidet meg tartsd meg magadnak...
2011. aug. 16. 22:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Ugyan nem tartozok abba a kategóriába amit írtál (amikor én végeztem még mindenkinek kötelező volt dolgoznia, mert ha nem elvitték KMKért), de az intézni valókról tudok neked tájékoztatást adni.

Gondolom, nappalis voltál.

A TBddel december 15-ig nincs gondod: A diákigazolványra való jogosultságod végéig +45 napig passzív jogon jogosult vagy a természetbeli egészségügyi ellátásokra.

Magyarán: október 31-ig érvényes a diákod, +15 nap passzív jogosultság: december 15-ig jogosult vagy az orvosi ellátásra. Ha akkor nem vagy valamilyen jogviszony alapján (munkaviszony, vállalkozó, GYES...) biztosított, vagy eü. ellátásra jogosult, akkor kell rendezned magadnak a TBd. Vagy fizetsz magad után, vagy ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minősülsz, akkor kérelmedre az önkormányzat rendezi helyetted.

Támogatást nem kapsz, ha nem volt munkaviszonyod.

A munkaügyitől akkor kapnál ellátást, ha lenne legalább 365 (ill.szept.1-ig még 200 is elég) munkaviszonyod az elmúlt 4 évben (szept.1től 5 évet néznek).

Az önkormányzattól akkor kaphatnál aktív korúak ellátását (bérpótló juttatás, régebben rendelkezésre állási támogatás, még régebben rendszeres szociális segély), ha legalább 1 éve regisztrált álláskereső lennél.

Ha regisztrálsz a munkaügyiben, jelentkezhetsz a munkaügyi által szervezett tanfolyamra. Ha felvesznek rá (diplomásokat nem nagyon szoktak, mert van képzettségük), akkor képzési támogatást kaphatsz (maximum a minimálbért)

Ha nem vagy regisztrált (legalább 1 éve), BPJt sem kaphatsz az önkormányzattól.

2011. aug. 17. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!