Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Szóval a történet a következő: eladtam a fiam kinőtt cipőjét a vaterán. Le volt fotózva, gyönyörű állapotban volt, mert kb 1 hónapig tudta hordani, utána bejött a hideg, tavaszra meg kinőtte. Elefanten cipő volt, biztosan sokan tudjátok mennyire strapabíró. Elpostáztam a címzettnek, borítékban, ajánlott levélként, ahogy kérte. Majd 3 nappal később kaptam egy emailt, melyben leírta, hogy a cipő talpa darabokra volt törve???, és kéri vissza a pénzét. Én meg értetlenül állok az egész előtt, mert amikor feladtam, akkor még semmi baja nem volt, pont előtte két nappal fotóztam le valakinek, és azon is látszott, hogy a talpa is hibátlan. Nem akarom meggyanúsítani az embert, de a helyemben valószínű mindenki ugyanarra gondolna: nem tetszett, vagy nem volt jó a méret, ezért kicsit tönkretették, hogy visszakövetelhessék a pénzt. Mit csináljak? Szívesen visszavenném, de csak olyan állapotban, amilyenben elküldtem. Teljesen tanácstalan vagyok, mert szemétért nem fizetek, én tudom mit küldtem, tudom, hogy a cipőnek az égvilágon semmi baja nem volt. Soha életemben nem csaptam be senkit, és most fogalmam sincs mit csináljak. Vélemény?
2013. okt. 8. 09:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne csinálj semmit. Ott volt a fotón hogy egyben van a talpa, ne vásárold vissza a cipőt. Max kapsz egy negatív értékelést. De majd oda írd le ugyanezt, és kész. Lépj túl rajta.
2013. okt. 8. 09:55
 2/8 anonim válasza:
94%

ÍGy van első.

fotót látta..friss kép

2013. okt. 8. 09:58
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Használt cipőn nincs garancia! Látta a képeket, a leírást is, az alapján vette, tehát nincs joga reklamálni.

Az ilyen minek vásárol látatlanba használt cipőt, az ő baja, ne foglalkozz vele.

2013. okt. 8. 10:00
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Meg hát 3 nap múlva reklamált?

Átvételt követő 3 napban nem volt gond? Amikor átvette, nem volt gond?

Lefényképezted, rendben volt, ennyi.

Legközelebb ne vaterán vásároljon, hanem menjen be az ilyen a boltba és ott tuti nem fog tönkrement cipőt venni, meg hát ott van garancia.

2013. okt. 8. 10:05
 5/8 A kérdező kommentje:
KÖszönöm lányok, aranyosak vagytok. Az eszemmel én is így gondolom, de annyira megvisel, hogy gyakorlatilag csalónak kezel. Kaptam tőle megint emailt, amiben leírta, hogy elküldte a képeket, és magukért beszélnek - persze egyetlen darab képet sem küldött, csak még egy emailt, amiben fenyegetőzött :( Azért is esik rosszul, mert kizárólag olyat árulok, amit én is megvennék. Van a fiamnak lerúgott orrú cipője, ami ezen kívül teljesen hibátlan, mégsem adom el, mert csúnya, én sem venném meg. Ráadásul még csak nem is adom drágán, a 13 ezer forintos elefanten cipőt 2500-ért raktam fel, és 3500-ért vitte el ő. Miért csinálja ezt valaki? Tényleg nem értem :(
2013. okt. 8. 10:22
 6/8 anonim válasza:
100%
A fenyegetőzést és a jogtalan leoltást ( máshogy nemtom mondani ), nameg hogy csalónak nevez jelenteni lehet a vateránál..
2013. okt. 8. 10:25
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy pont ő a csaló. Lehet neki egy ugyanolyan cipője és most ki szeretné cserélni a tiéddel, így ingyen lenne neki egy jobb a sz@r helyett. Ha küld képeket nézd meg és hasonlítsd össze a tiéddel, lehet nem is ugyanaz a cipő.
2013. okt. 8. 10:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Na, fejlemény: küldött képeket, de kizárt, hogy az a mi cipőnkről készült. És az egész talpa teljesen tönkre van téve, simán úgy nem megy tönkre egy cipő se, ahhoz valami durva behatás kell, hogy így tönkremenjen. Persze a számát pont nem látni, így lehet, hogy ez nem is 21-es, hanem mondjuk 20-as, és van pár dolog rajta ami nem stimmel, de sajna a képen nem tudom 1000%-ra megállapítani, hogy másik cipő-e.

Szerintetek mit csináljak? Tegyek feljelentést? Sok értelme nem lenne :(

2013. okt. 9. 23:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!