Olyat lehet csinálni, h "eladom" a lakásomat, de amúgy nem kérek érte semmit?
Tehát hogy értelmesebb legyen:
Nézegettem az ajándékozást, de csak egyenesági rokonságnál van könnyítés adózásnál, én viszont unokatesóra v bnőre ruháznám át.
Szóval olyat lehet csinálni, hogy mintha eladnám a lakást úgy átíratni?
Minek kérdezel utána?
Ha ajándékozod, akkor rokonsági foknak megfelelően van könnyítés, de nem az SZJA-nál, hanem az illetéknél.
Ha a lakásodra 2008. évben, vagy előtte években tettél szert, és 2013-ban vagy utána években eladod, akkor Neked nincs SZJA-kötelezettséged, még bevallanod sem kell.
Viszont annak, aki megveszi Tőled, illeték-fizetési kötelezettsége van. Na nála nem mindegy, hogy milyen formában jut hozzá a lakásodhoz. Örökli, ajándékként kapja, megveszi, és plussz még hozzá, hogy milyen rokonságban áll azzal, akitől "kapja" a lakást.
Kedves utolsó!
Nem tudom, h elolvastad-e az előző hozzászólásaimat, de itt a lényeg pont az, hogy TUDOM, h semmit nem kell utána fizetnem, és azt sem szeretném,h a másik félnek a gatyája rámenjen.
Mert tudom, hogy az ajándékozás csak egyeneságon éri meg, de nekem nincs gyerekem, a szüleimre meg nem ruházom át.
/édesjóistenem..../
Most 2008 előtt , vagy utána vetted azt a nyomorult lakást ?
Az illetéket a vevő nem tudja kikerülni , mindegy mit írtok a szerződésre , az illetéket piaci érték alapján vetik ki( illetve az alapján amit az illetékhivatal piaci értéknek nevez ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!