Aktív korúak ellátása-közmunka-munka. Hogy is van ez?
A lényeg, hogy 21 éves lány vagyok, már egy éve nincs munkám. Megigényeltem az aktív korúak ellátását, elméletileg el is fogadták. Mondták, hogy egy évre meg kell lennie a 30 ledolgozott napnak, csak erről semmi konkrétumot nem tudok. Azt tudom, hogy behívhatnak közmunkára, viszont ugye nem biztos, hogy sor kerül. A kérdéseim a következőek:
* Végzettségtől függetlenül bármilyen közmunkát kioszthatnak rám? ( Érettségim van. )
* A közmunkát ki lehet váltani akár önkéntes munkával is? ( például állatmenhelyen, ilyen helyeken)
* Ha felvesznek valahova közmunkásként (pl. iroda, stb. ), akkor ott a 30 napra nem kapok fizetést, csak az aktív korúak ellátását, vagy jár a fizu is?
* Ha mondjuk bevállok, mint munkatárs, és hosszabbítani akarják a szerződést, mint közmunkás, attól az AKE jár még, vagy azt vissza kell mondani?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
21L
1, igen, végzettségtől függetlenül bármire behívhatnak. Konkrétan és 3 szakmával sepertem utcát. De volt köztünk diplomás is. Ez attól függ a te városodban mire kapnak pénzt. Mostanában egyre több az irodai adminisztrációs munka (rendőrség, önkormányzat stb.)
2, Tudomásom szerint nem váltható ki...
3, Amíg a közmunka tart az aktív korúak ellátását szüneteltetik. Fizetést fogsz kapni helyette.
4, Ha meghosszabbítják a közmunkás szerződésed akkor az AKE addig felfüggesztve marad amíg dolgozol. Addig is csak a fizetést kapod AKE-t nem.
Szerencsére én már találtam melót szóval az értesüléseim kb egy évesek. Remélem azért segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!