FHT miatt behívtak közmunkára, most akkor mennyit is fizetnek?
Figyelt kérdés
FHT miatt behívtak közmunkára 2 hónapra, hogy kapjam, egy évig a 22800ft-ot. Állítólag 2 hónapra havi szinten bruttó 53800 Ft-ot kellene kapnom. Na, most ugye ezt havi szinten fizetik. Megnéztem a bérkalkulátor és ebből nettó 35.240 Ft-ot kellene kapnom egy teljes hónapra. Megkaptam telje hétért ledolgozott összeget, amit kiszámolva havi szinten nem kapom meg a nettó összeget. Mit tehetek ez ügyben vagy tényleg ennyit fizetnek?2013. jan. 9. 15:08
1/3 Sándor G válasza:
mégis mit vártál?
Felemelik az fht. öszzegét 28ez.re? Nem lesz ilyen levitték 21200Ft.ra, de én már olyant is hallottam, hogy +fog szünni, márciustól, mindenki mehet közmunkára, ez a kormány elszánt célja.
Egyébként ha közmunkát vállalsz, az első fizut, a szerződéskötéstől számítva 4hét múlva kapod csak meg.
lásd átfutási idő, iktatás, hitelesítés, a minisztériumban ráülnek pár hétig.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! DE! Sehol nem írtam azt, hogy azt várom, hogy felvigyék 28-ra. Azt tudom hogy mennyi le is írta hogy 22800Ft és azt is tudom hogy kevesebb lesz, de mivel, hogy ezt az összeget kapjam, dolgoznom kell érte 2 hónapot amiért már nem 22800Ft kapok hanem bruttó 53800 Ft aminek a nettója durván 35700Ft kettő hónapon keresztül utána pedig megint a 22-t. Idáig világos is, nem ez a baj. Hanem az hogy dolgozok egy egész hónapot és nem kapom, meg a végén a nettó 35700-at. Mivel hetente fizetnek egy hétért 6440Ft kaptam, és a múltkor is, így nem lesz meg a hónap végén a nettó összeg . Ezért kérdem én, hogy miért adnak ennyit valamint, hogy mit tehetek ez ügyben.
2013. jan. 10. 16:17
3/3 anonim válasza:
Kérdező, mi lett a végén, megkaptad a teljes nettó összeget? Ha nem, szerintem menj be a munkaügyi központba, és kérdezd meg, hogy miért nem. Lehet, hogy nem 8 órában dolgoztok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!