Miért félnek ettől a boltosok? Szerintem teljesen legális. Év végén venni akartam egy terméket, cégnek. A számlának mindenkép mult év belinek kellett lennie. Fizetni azonban
Bruttó. Számítógép elemek voltak. Proci, alaplap, winyó, tápegység, videokártya, RAM.
Illetve volt aki komplett laptopra mondott nemet mert több elképzelés is volt mi lesz vásárolva.
az 94.900 nettó.
számtech cuccokon eléggé kicsi az árrés, ha azt mondom, hogy 15%, akkor nagyot mondtam szerintem. Véleményem szerint a 10% is épphogy közelít a reálishoz, de legyen 15%
Akkor a nettó bevételnek a 15%-a 14.235 Ft.
És nem számoltam le belőle a többi levonást, adók,at alkalmazott bérek stb amit havonta elvisz a bolt az összeadott árrésekből és lesz a végén a profit.
Szóval, kb 15k -tól vontad meg őket, hogy nem kötöttetek üzletet. Ez fing része egy rendes bolt havi forgalmának, tehát nem tudom miért várod, hogy majd könnyeket hullatnak érted.
Ha 1-2 milliós tételről lett volna szó, akkor azt mondom, hogy okés, meggondolandó, de így, ennyiért senkinek se éri meg egy problémás ügyfél.
Idefigyyelj Kedves Kérdező!!!!
Azt írod ... "a cégek többsége nem ment ebbe bele." = ezek szerint több üzletben is próbálkoztál.
Egyik kommentedben írod: sok vállalkozásnál év végén van pénz, amit el kell, akar költeni!
Valóban, de ha ez igaz, akkor indulj el készpénzzel a zsebedben. Egyébként a 100 k nem egy ekkora összeg, hogy ennyivel a zsebedben ne indulhatnál útnak!
A mai gazdasági helyzetben még azok a vállalkozások is inkább csak készpénzes üzletet kötnek, akik már évek óta rendszeres üzleti kapcsolatban vannak.
Hogy a fenébe képzelted, hogy beállítol egy üzletbe, ahol nem vagy törzsvevő, azt se tudják, ki fia-borja vagy és majd az eladó hasra-esik előtted. És ezt ezek szerint "eljátszottad" több üzletben is!
Természetesen jó gondolod. Adótörvények alapján minden szabályos. Csak a gazdasági helyzet, és az elmúlt évek során történt csalások, átverések stb. stb. alapján hiába is próbálkozol ezzel.
Az idén vágd zsebre a kis készpénzedet, meglátod, "seperc alatt" ki fognak szolgálni már az első üzletben!!!!
Fogd már fel, hiába is erősködsz, nem fog itt jelentkezni egyetlen kereskedő sem, hogy menj hozzá nyugodtan, majd ő ad neked "hozomra" árut 100 ezerért!
Ha ismerlek régről, akkor megy az olyan üzlet, amit írtál. De ha most látlak először, akkor nálam sem. Még ha az áru nálam marad, akkor is előfordulhat, hogy sohasem látlak többé, és az ÁFÁ-t be kell fizetnem utánad. Utána meg járkálhatunk a bíróságra 27 ezer forintnyi ÁFA miatt, 15 ezer forint haszon reményében.
Egyébként felmerül a hozzáállásodból adódóan egy kérdés bennem: vajon próbáltad-e a számítógépet, vagy a laptopot egy nagyobb multinál megvenni? Mondjuk a TESCO-ban, vagy a MediaMarkt-ban előadtad-e a kérésedet? Ott mit szóltak hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!