Olcsóbb és jobb házat építeni mint venni?
És apropó: Hogyan kell házat építeni? :) Valaki letudná írni egy listában a lépéseket, hogyan épül egy ház?
Egyébként inkább ilyen hasznos, alapvető dolgokat kellene tanítani az iskolákban..engem zavar, hogy nem tudom.
2-es vagyok, ráadásul "szőke nő"! (Szóval nem értek én ehhez, csak:)
... amikor volt a szülői házban egy szoba, ahol kezdtük párommal a közös életet, és "hozzá-építettünk". Ezeket mind-mind végigéltem, egyrészt abban az egy szobában, másrészt a koszban-mocsokban évekig, mire a meglevő szoba mellett felépült a másik szoba, a konyha, spájz, fürdőszoba és minden ami kellett.... azt nem fogja még egy "szőke nő" sem elfelejteni!!!! :))))
Én az építés mellett vagyok. Néhány éve megkerestünk egy olyan céget, amely kanadai gyors ház technológiával épít házakat. 30 féle kész ház makettet néztünk meg, ami közül válogatni lehetett. Ezek fix árasak, benne van minden gyakorlatilag kulcsrakészen 3 héten belül. (nyári időszakban-időjárástól függően)
Opcióként egyedül az drágítja meg hogy a ház külső borítása milyen legyen.
Illetve a kerítés, és parkosítás-térkövezés.
40éves garanciát vállaltak a házra, tehát abszolút kifog minket szolgálni.
40 év ? fasza mikor mész nyugdíjba újíthatod fel az egészet.
Azért egy téglaháznak 40év semmi.
Téglaházból költöztünk, és szerettünk volna valami egyedit és hasonlóan "takarékos" házat.
40 évig nem kell hozzá nyúlni, olyan anyagokból és borítással készült. Hangsúlyozom főleg a tengerentúlon alkalmazott technikával.
Okafogyott téglaházzal hasonlítani.
A használt lakás piacon pedig helyből több pénzért értékesíthető, mint a hagyományos társai.
A kilencvenes évek közepe előtt épült ingatlanok nagy része szerkezeti, gépészeti és energetikai szempontból sok kívánnivalót hagynak maguk után, egy teljes körű felújítás költsége néha megközelítheti az építés költségeit is.
A kétezres évek elején-közepén az építési vállalkozók által eladásra sebtében felrántott házak anyagminősége is nagyon rizikóssá tehetik a házvásárlást.
További érv lehet az állami támogatás („CSOK”) igénybevételének lehetősége. Komoly ellenérv a saját lakás építésével szemben a rohamosan növekvő építőanyagárak is, habár a növekvő ingatlanárak kompenzálhatják ennek hatását.
Ennyi hülyét !
Hogyan kell házat építeni?
Fizetsz egy tervezőnek aki megtervezi,és megbízol egy kivitelező aki tervek alapján megépíteni.
Nagyanyámék csinálták 50 éve hogy hónapról hónapra építették a házukat.
2016 van emberek,2016.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!