Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzt kérni azért ismerősöktől...

Pénzt kérni azért ismerősöktől hogy tudjak tanulni is és dolgozni is, és a gyerekem ovi utáni ellátását is megtudjam oldani?

Figyelt kérdés

Elég lehetetlen helyzetbe kerültem.Elég fiatalon szültem, még az érettségi megszerzése előtt.

Tavaly elkezdtem szakmát tanulni meg az érettségit megszerezni. A kettő mellet már nem tudok nagyon munkát vállalni, mert heti 3 nap az iskola, az iskola mentes napjaimon (szerencsére ezt össze tudtuk egyeztetni) a párom éjszakás, így 7 után csak én tudok a gyerekkel lenni.

Budapestől 30km-re lakom, itt a környéken szakma éretségi nélkül esélyem sincs munkát találni, pedig a fő cél az lenne.Budapesten ugyan találok munkát talán, de azok mind vagy minden napra szólnak és a sulikat abba kéne hagynom, vagy ha van is olyan ami a suli mentes napokra szólna, vagy onnan tudnék suliba menni, akkor a sulimentes napokon esélyem sincs 7ig haza érnem, és nem lenne senki a fiammal.

Ma arra gondoltam hogy átiratkozok távoktatásra és akkor miután 7 napból 6 szabad jobban találnék olyan állást akár Pesten, hogy haza érjek 7-re.

A problémám csak az hogy míg a levelező amire most járok ingyenes illetve a könyveket kell megvenni.Addig a távoktatás 35 ezer/év tandíj + 2x15ezer/év vizsgadíj. Erre sajnos nincs pénzem, mert részletet nem tudok kérni az iskolától.

Arra gondoltam hogy a face-n annyi olyan poszt van hogy valaki bajban van "orvosi kezelés, viszi a bank a házat, stb" küldjenek pénzt, hogy nagyon gáz vagy illetlen lenne ha én is kérnék tandíjra pénzt.Vagy inkább a közelebbi ismerősöknek körlevél jobb-etikusabb lenne.Tud valaki valami tanácsot adni hogy tanulni is tudjak (mert ha most egy konyhai kisegítő munkáért ott hagyom a sulit, akkor ha fél év múlva felmondanak, vagy átvernek, jártam már így, akkor utána megint ott vagyok hogy suli nélkül nem tudok elhelyezkedni), dolgozni is tudjak és anya is tudjak lenni?

Ne tetessétek át másik kategóriába kérlek.

Üdv.: Egy 23 éves kétségbe esett anyuka

2013. szept. 5. 20:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Diákhitelt egyetemisták vehetik fel.
2013. szept. 6. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!