Hogy kezdjek neki a pénzügyi, -gazdasági ismereteim megalapozásához (hozzáértők tanácsát szeretném kikérni)?
19 éves vagyok és érdekelnek a gazdasági, -és a pénzügyi dolgok. Mivel egyetemre/főiskolára nem megyek csupán egy ilyen tárgyú 2 éves OKJ képzésen fogok részt venni (amitől nem várok sokat), ezért autodidakta módon szeretném elsajátítani az alapokat, ill. később a lehetőségeimhez mérten szeretném majd fejleszteni a tudásom.
Jelen pillanatban a pénzügyi ismereteim egyenlőek a nullával. Tudom a google a barátom, de sajnos a "hiányos" ismereteim miatt nem igazán tudom szűrni mi az ami hasznos. Igazából minden (ezzel kapcsolatos téma) érdekelne -és majd csak később amikor már lesz minimális rálátásom akkor esetleg egyes területekre jobban koncentrálni.
Nem igazán tudom megfogalmazni, hogy mi érdekelne a leírt okok miatt. Talán úgy tudnám legjobban megfogalmazni, szeretnék a jövőben befektetésekkel, vállalkozás alapítással foglalkozni. Pl. tőzsde, piacfelmérés, hogy mibe érdemes befektetni stb.. Tehát üzletember szeretnék lenni, mint pl. Warren Buffet.
Lehet, hogy még csak színesben látom a dolgokat és ezért nehéz komolyan venni amit leírtam, de jelen pillanatban (hosszú idő óta) úgy érzem, hogy ebbe tudnék energiát befektetni, szóval érdekel. Ez azért nagy dolog, mert sosem volt elképzelésem, hogy mi akarok lenni, viszont már 13-14 évesen is tudtam, hogy vállalkozó, befektető akarok majd lenni. Tudom, hogy tőke kell az ilyen területre, de ezen majd dolgozom, bár a tanulás is tőke.
A lényeg, hogy tanácsokat szeretnék kérni. Milyen oldalakat érdemes olvasni amik jártasak a témában és nem csak az ország gazdaságával foglalkoznak? Milyen szakértők könyveit érdemes elolvasni (most nem ilyen -Gazdagodj meg okosan, Legyél milliomos stb. könyvekre gondoltam)? Esetleg fórumok, blogok?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Sajnos az angolom fejlesztéséhez még csak most kezdtem hozzá, így ilyen nyelvezetű oktató anyagokat, könyveket nem igazán tudok olvasni.
Viszont így nekikezdek a szaknyelv tanulásának is angolul, köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!