Diákhitel tartozás Nav-nak átadva? (kérem csak hozzáértők válaszoljanak)
1. A 33% levonás maga az inkasszó
2. Igen, ráterhelhetik az ingatlanodra, autódra
Attól függ, honnan várható a megtérülés. Akár mindegyik is lehet egyszerre.
Azt tudom, hogy ráterhelhetik, én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy milyen gyakorisággal élnek ezzel az eszközzel. Tehát pl. ha a fizetésemből 33%-ot levonnak minden hónapban, akkor azzal "megelégednek", vagy tutira várhatom azt, hogy ha pl. lesz egy autóm, akkor jön érte a NAV..?
Amúgy köszönöm a választ!
Igen, várható, hogy a NAV minden létező végrehajtási cselekményt foganatosít majd, már csak az összeg nagyságára való tekintettel is. Hiszen ha pl. a jövedelem-letiltásból csak kis összegek várhatók és hosszú a megtérülési idő, akkor bármilyen más vagyontárgyadat is elárverezhetik, a számládon természetesen folyamatosan incasso lesz.
Javasolom, hogy keresd meg a DH-központot, és köss velük egy megállapodást a lejárt esedékességű tartozásod részletekben történő megfizetésére. Ebben az esetben a DH megkeresi a NAV-ot hogy függessze fel a végrehajtást, és ha pontosan fizeted a részleteket, akkor más egyéb foglalástól, inkasszótól nem kell tartanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!