Mit csinálnátok, ha albérletben laktok évek óta, és kiderül, hogy a közüzemi számlákkal kb.200 ezres túlfizetésetek van, és a tulaj nem hajlandó figyelembe venni?
nem értek hozzá, de mégis beleszólok :DDD
ha nem látsz semmiről hivatalos papírt akkor ne fizess ki semmit. mindent aláírással, pecséttel stb-vel igazolj, és bizonyosodj meg az iratok valódiságáról!
még csak most kezdem el úgymond a nagybetűs életet, de szerintem ha közüzemi túlfizetésed van akkor az nem a tulajra tartozik. egyszerűen nem kell befizetni a rezsit, csak a többit a tulajnak.
Az a helyzet, hogy a közüzemi a tulaj nevén van, és neki fizetem.
Én is azt akarom, amit az 1-es mond, csak a tulaj nem akar tudomást venni a dolgokról, és kéri továbbra is lakbér fizetését.
Gázszámlát 3 éve nem láttam. Jó, én is barom vagyok, de nem hittem volna, hogy így elúsztam a számlákkal. Megbíztam benne.
Szerződéskötéskor kellett készítenetek egy jegyzőkönyvet a mérőórák állásáról. Ez alapján érvelhetsz a tulajnak, hogy mostantól a rezsit nem fizeted, amíg egálba nem leszel az órákkal.
Persze valószínűleg nem készítettetek ilyen jegyzőkönyvet, mint ahogy szerződést sem. Ez esetben teljesen ki vagy szolgáltatva a tulajnak, még azt sem tudod bizonyítani, hogy te egyáltalán ott laksz, bármikor lecserélheti a zárat és kitehet.
Saját lakásban jártam így, valamit elszámoltam a közös költséggel és az árammal, jócskán túlfizetésbe kerültem. A szolgáltatók azt javasolták, hogy X ideig ne fizessek semmit.
Egyszerűen ne fizesd bizonyos ideig az érintett számlákat.
Van albérlőnk is, nála úgy csináljuk, hogy visszük az aktuális számlákat, kifizeti őket, aztán a számlákat vagy kidobja vagy megőrzi, onnantól az övé. A fizetést pedig díjneten keresztül bonyolítjuk.
Keress új albérletet és ha 3 havi kauciód van akkor az utolsó 3 hónapra ne fizess se bérleti díjat se rezsit.
Azt meg remélem egy életre megtanultad, hogy beböfögésre soha senkinek semmit nem fizetünk ki.
Mi is albérleteket adunk ki és nálunk is a főbérlő nevén vannak a közművek - de - minden lakás külön mérőórával felszerelt, minden hónap 1-jén leolvassuk azokat (társasház), majd a bérlőnek megmutatjuk az előző havi és a tárgyhavi leolvasás eredményét, együtt kiszámoljuk a különbözetet és az aktuális és csakis azt fizetik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!