Kinek mi a véleménye az ingatlan értékesítői munkáról?
Tavaly adtam el a lakást. Több iroda jelentkezett amikor feltettem a hirdetést, megmondtam, hogy kizárólagost nem kötök, aki eladja a lakást annak fizetem a jutalékot.
Vagy 6 ingatlanos jött ki. Volt, aki szerintem azt se tudta hogy keveredett oda, igazából a város másik végén volt az irodájuk, csak az adatbázisukba gyűjtögettek eladó lakásokat. Na vele az időmet vesztegettem.
Viszont volt egy másik, az hozott is két vevő jelöltet. Amikor hozta őket, olyan "idegenvezetést" tartott, hogy csak pislogtam. Sorolta, hogy a ház mikor épült (én annyit tudtam hogy régen), a lakótelep melyik házában van egyedi fűtésmérők, melyikben nincs, melyikben lesz jövőre kicseréltetve az összes folyosói ablak, stb.
Na ő adta el végül 1,5 hét alatt.
Úgyhogy nekem pozitív a véleményem, nekem ezek voltak az előnyök: Az iroda sem akar fölöslegesen időt pocsékolni, kikérdezik a vevőt és felmérik az anyagi lehetőségeit, hogy hitel kell-e vagy kp tud fizetni, így nekem kiszűrték az álmodozó lakásnézőket. Munka mellett legalább nem kellett állandóan hazarohangásznom lakást bemutatni (pont ezért nem raktam ki eladó táblát, nem volt időm, hogy a közeli szintén lakásukat eladó szomszédok bejöjjenek nézelődni, csak azért, hogy felmérjék milyen állapotú lakást milyen áron adok el)
Továbbá mint egyedülálló anya, nagyobb biztonságot adott, hogy akárkik nem jöttek úgy oda, hogy én egyedül vagyok, ők meg szétszóródnak a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!