Egy 5millió ft értékű adásvételi szerződésnél, mennyi a reális ár amit az ügyvéd elkérhet az adásvételi szerződésért?
Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 11:34
2/9 anonim válasza:
70-100FT kozotti osszeggel szamolj kb!
3/9 anonim válasza:
Én tudok 30-40 eFt-ért Budapesten.
4/9 anonim válasza:
Ezek a számok torzulnak mivel valamelyik ügyvéd beleszámolja az illetékeket meg egyéb dolgokat valahol meg külön kell fizetni érte!
5/9 anonim válasza:
A kérdés az volt, hogy az ügyvéd mennyit kérhet el. Az illetéket az ügyvéd nem kérheti el. Ami még ezen felül van, az 6,600 Ft földhivatali költség és tulajdoni lap 1,000 Ft -tól max 6,250.- Ft-ig korrekt. Ez nem az ügyvédé. Az én válaszom tisztán ügyvédi díjra vonatkozott. (30-40 eFt)
6/9 anonim válasza:
A kérdés nem arról szólt, hogy mennyi az ügyvéd bére hanem mennyit kérhet el... Mire a Te ügyvéd is kiszámláz mindent az is ott lesz 50-60nél minimum vagy még több! Ezért hülyeség ilyenen vitázni! Meg kell nézni, hogy melyik ügyvédnél mi tartozik bele az árba és úgy összehasonlítani!
7/9 A kérdező kommentje:
Akit kérdeztünk az adásvételin szereplő ár 1%-át kéri el,de gondolkodunk,mert itt van ez a súlyos illeték és ez is több száz ezer.Nem is tudom a mai Világban ki tud venni házat förtelmesek az illetékek és az adók.
2013. júl. 4. 06:14
8/9 szekhely com válasza:
Tényleg förtelmesen magas a 4 %-os illeték. De ennyit általában alkudni is lehet az árból. Ehhez képest szerintem a 30-40 eFt ügyvédi díj "alacsony". Az állam nem ad ellenszolgáltatást, az ügyvéd viszont teljes jogbiztonságot ad.
Tudom, hogy nem egészen ide tartozik, de azért érdekes kérdés: Az eladónak meg energetikai tanúsítványt kell készíttetnie. Gyakran ezt nem csinálja meg. (szabálysértés részéről, BTK a vevő részéről, ha mégis igazolja, hogy átvette.) A vevők gyakran inkább ezt is magukra vállalják. (20-30 eFt) Egy jó ügyvéd pedig kikényszeríti (utólag) az eladóból. Akkor drága az ügyvéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!