Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ingatlan értékesítői munkáról...

Ingatlan értékesítői munkáról vélemény? Valami kockázat van benne?

Figyelt kérdés
Főként persze olyan ember válaszát várom, aki foglalkozott már ilyennel!
2012. márc. 12. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:
ÉDesanyám barátnője foglalkozik vele. Annyi kockázat van benne, hogy eltöltesz vele egy csomó időt, ráfordítasz egy rakás pénzt, oszt vagy eladsz házat vagy nem. Ha egy olyan cégnél dolozol mint pl a Duna House, ha eladsz is házat, a teljes jutalék töredékét kapod csak meg. (ez lehet hogy szintenként változik, de a felénél biztos hogy kevesebbet.) Ez számodra így másodkézből származó információ. Az nem olyan vészes szerintem.. :)
2012. márc. 12. 13:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Hogy érted, hogy "ráköltesz egy rakás pénzt"? Mennyit kell befektetni? Vagy hogy működik ez a része a dolognak?

Pont ez érdekel.. gyanús volt, hogy be kell fektetnem valamennyit..

2012. márc. 12. 13:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Először is vállalkozónak kell lenni. Fzetni a járulékaidat.

Másodszor házakat, lakásokat kell keresned, akik kötnek veled szerződést. Harmadszor ki kell menni az ügyfelekkel a lakásokba, amit árulsz.

Tehát járulék magad után kb. 60 ezer. Telefonköltség kb. 50 ezer, benzinköltség kb. 50 ezer/hó.

2012. márc. 12. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Dolgoztam az egyik nagy cégnél pár évet.

Alvállalkozói jogviszonyban vagy, ahogy előttem is írták, saját költségeid vannak (utazás, telefon, stb). Bár tény, hogy flottás telefonkártyát adnak, amivel jóval kedvezőbbek a tarifák.

Rengeteg munkát kell befektetni, aztán vagy megtérül, vagy nem - amikor beütött a válság, akkor fejre állhattunk, alig volt mozgás a piacon.

A bevétel tisztán jutalék alapú, lehetetlen anyagilag előre gondolkodni, mert lehet havi 1 misi is a bevételed, de az is ugyanilyen valószínű, hogy fél évig egy kanyit se keresel.

2012. márc. 12. 14:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Ingatlanos vagyok én is, és nem vállalkozóként, hanem másodállásban. Egyéni munkaszerződésünk van, teljesen hivatalos, ha érdekelnek részletek, akkor priviben megírom. Itt túl sok az okos ember :)

Ja és mindezt két gyermek mellett csinálom + a főállás, nem szakadok meg hidd el!

2012. márc. 23. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha jó helyre mész, nincs kockázat. Inkább az számít, hogy a kollégák mennyire segítőkészek, mennyire fontos a te személyes fejlődésed. A párom 10 éve foglalkozik ingatlanközvetítéssel, többször is munkahelyet váltott... Végül a GDN-nél kötött ki, ahol nemcsak a csapat szuper, de rendszeres képzések is vannak, hogy még sikeresebb legyen a szakmájában. Jól érzi magát a munkahelyén és motivált. Ez a legfontosabb.
2019. jún. 10. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!