Ingatlan értékesítői munkáról vélemény? Valami kockázat van benne?
Hogy érted, hogy "ráköltesz egy rakás pénzt"? Mennyit kell befektetni? Vagy hogy működik ez a része a dolognak?
Pont ez érdekel.. gyanús volt, hogy be kell fektetnem valamennyit..
Először is vállalkozónak kell lenni. Fzetni a járulékaidat.
Másodszor házakat, lakásokat kell keresned, akik kötnek veled szerződést. Harmadszor ki kell menni az ügyfelekkel a lakásokba, amit árulsz.
Tehát járulék magad után kb. 60 ezer. Telefonköltség kb. 50 ezer, benzinköltség kb. 50 ezer/hó.
Dolgoztam az egyik nagy cégnél pár évet.
Alvállalkozói jogviszonyban vagy, ahogy előttem is írták, saját költségeid vannak (utazás, telefon, stb). Bár tény, hogy flottás telefonkártyát adnak, amivel jóval kedvezőbbek a tarifák.
Rengeteg munkát kell befektetni, aztán vagy megtérül, vagy nem - amikor beütött a válság, akkor fejre állhattunk, alig volt mozgás a piacon.
A bevétel tisztán jutalék alapú, lehetetlen anyagilag előre gondolkodni, mert lehet havi 1 misi is a bevételed, de az is ugyanilyen valószínű, hogy fél évig egy kanyit se keresel.
Ingatlanos vagyok én is, és nem vállalkozóként, hanem másodállásban. Egyéni munkaszerződésünk van, teljesen hivatalos, ha érdekelnek részletek, akkor priviben megírom. Itt túl sok az okos ember :)
Ja és mindezt két gyermek mellett csinálom + a főállás, nem szakadok meg hidd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!