Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha ebay-ról veszek terméket...

Ha ebay-ról veszek terméket és vaterán eladom azt úgy szabad?

Figyelt kérdés
2013. júl. 23. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem. Kitiltanak mindkét portálról. (Egyébként szabad, de ne abból akarj élni, hogy másokat átvágsz. Bár ezt nyilván hiába mondtam.)
2013. júl. 23. 14:12
 2/6 A kérdező kommentje:
De honnan tudnák hogy én ebayról vettem?ha megveszem és megérkezett és úgy adom el akk honnan tudnák?
2013. júl. 23. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Szabad, de csak ha számlával igazolod a származását (eladás céljára csak olyantól vásárolsz az ebay-n, aki számlát is ad) és a hasznod után adózol. Vagyis kereskedsz. Cégként, vagy egyéni vállalkozóként.

Egyéb esetben számíts rá, hogy az Apeh (bocs, NAV) figyeli az internetes kereskedelmet és jókora büntetést akaszt a nyakadba.

2013. júl. 23. 14:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsó voltam: persze, ha unión kívülről vásárolsz kereskedőként, akkor a vámot sem tudod megúszni. (vagy tudod ,de ráfázhatsz...)
2013. júl. 23. 14:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Adózni csak egy bizonyos összeg után kell ha üzletszerűen kereskedsz, azaz lényegében ebből élsz meg. Nem fogják kérni, hogy Te számlákkal igazold az 1 darab sapkát, amit eladtál a Vaterán. Gondolom nem azzal kezded, hogy 500 több ezres terméket felvásárolsz és kipakolsz.

A kismamák, akik kilószám adják el a babaruhát, megunt ruhát, játékot, régi ékszert, vajon mind tudják számlákkal igazolni az akár tök új karkötőt, amit valaha ajándékba kapott, csak neki nem tetszett?

2013. aug. 2. 20:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó: nem ilyen egyszerű....

Ha akár 1 db terméket azért vesz meg, hogy utána eladja, az már gazdasági tevékenységnek minősül. És ha több db ÚJ terméket árul ( a kérdező nyilván nem 1 db-ot akar venni és eladni) , az már gyanús lehet, hogy nem a nagymama szerényének az aljáról került elő...

2013. aug. 3. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!