Mi a különbség az ékszerüzlet által kínált és ötvös mester által árult arany ékszer között? Az árkülönbség elképesztő!
Feleségemnek szeretnék egy nyakéket!
A budaörsi cora ékszerüzletben van egy igen mutatós darab, évek óta azzal szemezget :)
24 grammos, semmi kő nincs benne, csak mintája van!
Bementem, török jel van benne, 14 karát és az ára 310.000ft!
Elmentem egy nevesebb ötvöshöz, akinek mutattam képeket az ékszerről!
Azt mondta, hogy egyszerű darab, grammonként 1200 ft munkadíjat kér és 6000 ft-ért ad 1 gramm törtaranyat!
Azt mondta, hogy pontosan ugyan ezt megcsinálja maximum 200.000ft-ból, és Ő magyar fémjelet nyom bele, ami által többet ér, mert a török arany olcsóbb...
Szóval, akkor hogy élnek meg az ékszerüzletek?
Valóban meg tudja csinálni, nincs benne átverés?
Feleségem rá fog jönni, hogy nem az üzletből van?
110.000ft nem kis különbség!
Köszönöm!
Nyugodtan készíttetheted ötvössel. Különbség abból adódik, hogy a boltban vásárolt arany ékszeren rajta van a nagykereskedelmi + kiskereskedelmi ár + ÁFA. Egy ötvös sokkal gazdaságosabban megoldja. A 6000 Ft-os törtarany is reális.
14K aranyban 56% aranyat tartalmaz. A befektetési arany (99,99%), vagyis 24K arany grammonkénti ára jelenleg 11000 Ft körül mozog.
Nem éri meg átvernie, mert be is vizsgáltathatod a készített ékszert és akkor nagy bukta van neki ha becsapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!