Jogilag ellenkezik - e bármilyen szabályzattal, hogy közvetlen beosztott és főnök rokonok, házastársak, élettársak legyenek? (régen tudom, hogy volt erre szabályzat)
A munkahelyemen a részlegvezető a saját céljai érdekében úgy kezdte el pakolgatni az embereket, hogy a gyereke, és annak haverja az ő kezei alá kerüljenek. Ezáltal a munkahelyi konfliktusok elkezdődtek, a kivételezés megvan, a beosztást gyakorlatilag ők maguk kedvük szerint kérik, mindenki hozzájuk igazodik, s a többi dolgozó, akik eddig stabilak voltak, elkezdtek a távozáson dolgozni ! Ez egy cégnek nem előnyös. !
Mit lehetne tenni, hogy leváltsák az osztályvezetőt ? Nem a munkahelye, hanem a családi szempontok vezérlik a döntéseiben !!!
Jogilag szerintem nincs erre külön szabály (gondolj bele, hogy például a kisebb családi vállalkozásokban szinte mindenki mindenkinek a rokona).
Viszont ha ez a cégnek előnytelen, akkor aggodalmad a vezetőség vagy tulajdonosok elé tárhatod, de konkrét példákkal (akár számszerűsítve, termelés csökkenés mióta rokonok vannak, hosszabb ideje ott dolgozók felmondásának száma az eset óta stb) alátámasztva.
Törvény erre nincs.
Nagyobb cégeknél azért szokott lenni erre belső szabályzat. Pl. nálunk pl. szigorúan tilos a kollégák közötti romantikus vagy szexuális kapcsolat a munkahelyen.
Ilyen esetben szerintem is a tulajdonosok vagy a vezetőség elé kéne tárni az ügyet.
teljesen konkrétan országos kereskedelmi áruházláncnál dolgozok. Angol eredetű, nem véletlenül nem írok nevet.
A gond odáig terjed, hogy áruház igazgatóig érdektelen a dolog, s hiába van saját """becsületvonalunk"" szerintem nem történne változás ha leállnak bratyizni egymással....
Útálom, hogy ez a valakinek a valakije üzemmód mindenhol ottvan, és emiatt az érdekek mindig előtérben vannak....
én nem mondtam ki ez a lényeg :DDDD
mindenki más arra asszociál , amire szeretne :D
ettől függetlenül a multimnál elég gáz ez a ""családias"" hangulat, és szerintem ez az erkölcsi szabályzat szerint nem helyes....
megosztja a dolgozókat, és vitát, ellentétet is szül és ez nem a legjobb a közérzet miatt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!