Vittél-e már el valamit a munkahelyedről?
Itt van egy ilyen kérdés, nem tudom, hogy olvastad-e: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
Én úgy hallottam, hogy még a rendszerváltás előtt sok ember lopott a munkahelyéről, de nem tudom miért.
Tollakat, meg ilyeneket persze, mert jövök-megyek, nálam marad, stb. De vittem is be sajátot, ami ottmaradt.
Néha nyomtatok, ha kell valamit, de ennyi.
A rendszerváltás előtt sem lehetett lopni a munkahelyekről. Legalább is a gyárakból nem, mert a kapuban ellenőriztek.
Kedvezményesen lehetett venni, vagy esetleg a sofőrök adtak el mutyiban cuccokat.
Néhány alkalommal kötszert, ragasztót, biztosítótűt - bár azt nem magamtól vittem el, hanem pont a főnököm mondta, hogy sok van és úgysem használjuk.
Egy reklámmappát amit úgyis szétosztunk és néhány lefűzőmappát, de az is fogyószköz.
A reklámtollakat mi megkapjuk, ha haza is hozom visszaviszem és azzal írok, nem szeretem bent hagyni mert még a fiókomból is lába kél.
Nem is dolgozom még olyan régen, hogy nagy dolgokat/sokat loptam volna, nincs is mit, meg egyébként is mindenből kevés van.
Én ezt fizetés kiegészítésnek neveze:)
Gyárban dolgozom, kesztyűt, kislakatot, jelölő filcet csencsűlte eddig, de viszont inkább kérek a kisfőnöktől, vagy a karbantartótol.
Off:
A rendszerváltás előtt mindenki lopott. Van, aki bevallja, van, aki nem. De akkoriban ezt nem lopásnak nevezték. Itt úgy működött, hogy pl volt egy nagy halom cső, ami kimaradt. Ebből a főnökök vitték ami kellett, a többit meg otthagyták, és vitte a dolgozó nép. Meg kell nézni, hogy mi volt akkoriban. MEg volt adva, hogy 100 anyajuh után lenni kell x báránynak. Ha x volt is annyit kapott a juhász, mint ha x+10. Ezért ott mindig x volt. A többit eladta saját zsebbe. A termény után százalékot kaptak, a fizetés mellé. De ott is meg volt, hogy 1 Ha-n lenni kell x mázsának. (persze rosszabb évek mindig voltak) Akik művelték kaptak évközbe egy kis pénzt is, (jelentéktelen összeg volt, kb mai szinten havi 5-10.000 Ft) és a terményből kaptak százalékot. Persze hogy ott is volt, hogy ha a egy Ha termett 120 mázsát, és csak 80 mázsa volt a limitbe, akkor 10-20-30 mázsa eltűnt. De mindenkinek megérte. De ez csak két példa, sorolhatnám napestig, pedig én is csak hallottam a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!