Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vittél-e már el valamit a...

Vittél-e már el valamit a munkahelyedről?

Figyelt kérdés
A lopás szót kicsit erősnek éreztem de erre gondoltam. A kérdés adott: mit, milyen értékben, évtizedek alatt folyamatosan hordtad-e el, vagy egyszeri alkalomról volt szó, kicsiben vagy nagyban csináltad-e, a kollegáid is benne voltak-e, van-e lelkiismeret furdalásod, érzékelhető hiányt okoztál-e a cégnek, van-e ellenőrzés, buktál-e már le.

2013. jún. 30. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Itt van egy ilyen kérdés, nem tudom, hogy olvastad-e: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

Én úgy hallottam, hogy még a rendszerváltás előtt sok ember lopott a munkahelyéről, de nem tudom miért.

2013. jún. 30. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Tollakat, meg ilyeneket persze, mert jövök-megyek, nálam marad, stb. De vittem is be sajátot, ami ottmaradt.

Néha nyomtatok, ha kell valamit, de ennyi.

2013. jún. 30. 19:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A rendszerváltás előtt sem lehetett lopni a munkahelyekről. Legalább is a gyárakból nem, mert a kapuban ellenőriztek.

Kedvezményesen lehetett venni, vagy esetleg a sofőrök adtak el mutyiban cuccokat.

2013. jún. 30. 19:44
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem, nem bírná el a lelkiismeretem. Képtelen vagyok lopni, még az út szélén sem tudnék kukoricát szedni. Jó munkahelyem van, semmiképp nem kockáztatnám meg, még ha rászorulnék, akkor sem. És amilyen hülye vagyok, még kérni sem tudok, otthonról viszek magamnak tollat is.
2013. jún. 30. 21:00
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Néhány alkalommal kötszert, ragasztót, biztosítótűt - bár azt nem magamtól vittem el, hanem pont a főnököm mondta, hogy sok van és úgysem használjuk.

Egy reklámmappát amit úgyis szétosztunk és néhány lefűzőmappát, de az is fogyószköz.

A reklámtollakat mi megkapjuk, ha haza is hozom visszaviszem és azzal írok, nem szeretem bent hagyni mert még a fiókomból is lába kél.

Nem is dolgozom még olyan régen, hogy nagy dolgokat/sokat loptam volna, nincs is mit, meg egyébként is mindenből kevés van.

2013. júl. 1. 07:59
 6/7 anonim ***** válasza:
76%

Én ezt fizetés kiegészítésnek neveze:)

Gyárban dolgozom, kesztyűt, kislakatot, jelölő filcet csencsűlte eddig, de viszont inkább kérek a kisfőnöktől, vagy a karbantartótol.

2013. júl. 1. 11:17
 7/7 anonim válasza:
100%

Off:

A rendszerváltás előtt mindenki lopott. Van, aki bevallja, van, aki nem. De akkoriban ezt nem lopásnak nevezték. Itt úgy működött, hogy pl volt egy nagy halom cső, ami kimaradt. Ebből a főnökök vitték ami kellett, a többit meg otthagyták, és vitte a dolgozó nép. Meg kell nézni, hogy mi volt akkoriban. MEg volt adva, hogy 100 anyajuh után lenni kell x báránynak. Ha x volt is annyit kapott a juhász, mint ha x+10. Ezért ott mindig x volt. A többit eladta saját zsebbe. A termény után százalékot kaptak, a fizetés mellé. De ott is meg volt, hogy 1 Ha-n lenni kell x mázsának. (persze rosszabb évek mindig voltak) Akik művelték kaptak évközbe egy kis pénzt is, (jelentéktelen összeg volt, kb mai szinten havi 5-10.000 Ft) és a terményből kaptak százalékot. Persze hogy ott is volt, hogy ha a egy Ha termett 120 mázsát, és csak 80 mázsa volt a limitbe, akkor 10-20-30 mázsa eltűnt. De mindenkinek megérte. De ez csak két példa, sorolhatnám napestig, pedig én is csak hallottam a dolgokat.

2013. júl. 1. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!