Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetett pénzt kibocsáj...

Hogyan lehetett pénzt kibocsájtani fedezet nélkül?

Figyelt kérdés

Halottam valahol, hogy Németországban a 30-as években fedezet nélkül bocsájtottak ki pénzt és ez hozzájárult a gazdaság fellendüléséhez. Nem sok helyen találok leírást a neten.

Hogy lehetett ezt megcsinálni?

2013. jún. 14. 16:02
 1/4 anonim válasza:

Ha rájössz légyszíves szólj nekem is.

Köszi

2013. jún. 14. 16:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyszerű. Mióta a pénzek nemesfémre való átválthatósága megszűnt, azóta a pénznek nincsen konkrét értéke. (jelzem az aranynak, ezüstnek sincsen konkrét értéke, ha az felhasználhatatlan, nincs iránta kereslet, nincs bizalom az arany iránt... az értékét az határozza meg, hogy a piacon mennyire bíznak az aranyban, milyen értéket tulajdonítanak neki) Egy nemzeti valuta értékét nagyon durva közelítésben a mögötte álló nemzeti érték, teljesítmény határozza meg. Így ha egy ország elkezd nagy mennyiségben pénzt nyomtatni akkor az amögött álló fedezeti érék értéke nem változik, viszont az 1 egységnyi fizetőeszközre jutó fedezeti érték csökken a pénz mennyiségének növekedésével fordítottan arányosan. Mivel az információk torzulnak, késleltetve érkeznek el az egyes gazdasági szereplőkhöz, így rövidtávon értelmes lépésnek tűnt több pénzt nyomtatni, így minden egyes pénzegység egyszerre vesztett az értékéből.
2013. jún. 14. 18:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez baromsag!!! A fedezet nelkuli penz csak inflaciot general!!
2013. jún. 14. 19:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Németország többször kapott pénzügyi segítséget többek között az USA-tól. Szerintem annak kéne utánanézned még honnan kaphatott pénzt vagy valamilyen kereskedelemmel kapcsolatos segítséget Németország?
2013. jún. 15. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!