Ha csütörtökig kellene egy hivatalos fordítás, kihez forduljak?
Egy banki kivonatról kellene hivatalos fordítás, pecséttel. Hol keresgéljek?
Nem tudom, hogy ezt lehet-e neten intézni(beszkennelve megvan a kivonat)
Hivatalos fordítást csak a magyar fordító iroda csinál, mert csak is az övékét fogadják el Mo-n.
Nekik minden nagyvárosban van irodájuk, azt hiszem van 24 órás sürgösségi. Keress rá a google-ben, hogy városod neve (ami legközelebb van nagyváros), majd országos fordító iroda.
hiteles fordítást valóban csak az országos fordítóiroda csinál. de ha beadod még ma, az csütörtöki határidővel szép összeg lesz, sürgősségi felárral.
én arra tippelnék, hogy ahova kell, ezek szerint külföld, elfogadják a nem hiteles fordítás bank által hitelesített változatát. vagyis hogy lefordíttatod és a bank igazolja, hogy megegyezik az eredetivel.
egyébként furcsa, hogy banjki kivonatról fordítást kérnek (ráadásul hiteles fordítást), de hát gondolom előfordulhat.
Kérdezd meg a bankodat, hogy a számlakivonatodról (amelyik időszakra/ amelyik hónapra szükséged van), tudnának-e kiadni neked egy újranyomtatott számlakivonatot úgy, hogy nem a sztenderd magyar nyelvű, hanem angol nyelven nyomtatják. És még le is pecsételik/aláírják.
Kell lennie minden bankban ilyen számlakivonat pótlási szolgáltatásnak.
A bankokban általában választható a számlakivonat nyelve, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy van magyar és angol nyelvű is, az angol nyelvűn a sztenderd szövegek (számlaszám, nyitóegyenleg, záróegyenleg, jóváírások, terhelések, stb. szövegek) angolul jelennek meg rajta.
Azaz az újranyomtatást egyszerűen az angol szöveggel, vagy angol számlakivonat formanyomtatványra meg tudják oldani.
A számlakivonat ilyen pótlásának van díja, de az sokkal olcsóbb, mint egy fordítóiroda díja és jó esetben azonnal meg tudják oldani. És ráadásul a bankod adja ki hivatalos formában, saját banki fejléces papíron.
Én megkérdeztem, hogy adnak-e angolt, de azt mondták, hogy nem(MKB). Egyébként már megszereztem a fordítást.
A K&H-ban amúgy adnak angolt, az OTP-t nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!