TB-t lehet vissza igényleni Magyarországon?
Nem, ilyen magyarországon nem létezik.
Németorsagban létezik, a magánbiztosítások ilyenek. DE az sem túl jó eert csak a nagyon tehetösek fizetik ezt.
Mert ha viszont egy baleset vagy egy súlyos betegség kezelése többe kerül mint amennyit befizettél, akkor mint egy kölcsön lesz a többlet költség, vagy is azt neked kell megfizetned.
a TB nem takarékbetétkönyvet jelent, hanem társadalombiztosítást.
a biztosítás egy kockázati közösség, ahova mindenki befizet és aki megbetegszik, azt ellátják a biztosító pénzéből.
ha mindenki visszakapná, amit nem vett igénybe, akkor miből finanszíroznák, ha vkinek többre van szüksége?
Szóval szerinted az normális, hogy én évek óta nem voltam orvosnál, viszont fizetem a tébét?
És a tébén felül akármilyen műtétem lenne, azért meg fizetnme kéne.
Akkor mire megy el a tébé?
Akinek többletköltsége vna, az fizesse ki. Nem vgayok jótékonysági segélyalap.
"Szóval szerinted az normális, hogy én évek óta nem voltam orvosnál, viszont fizetem a tébét?"
Szóval szerinted az normális, hogy évek óta napi huszonnégy órában van mentőszolgálat azon ok miatt, hogyha épp olyan esemény történik veled, amely okán szükség van sürgősségi ellátásra, akkor legyen kit hívni?
Szóval szerinted az normális, hogy fenntartanak egy kórházat, készenlétben tartanak egy műtőt, egy műtős orvost és kiszolgáló személyzetét, hogy ha neked épp olyan dolgod-bajod van, amely igényli az ő közreműködésüket, akkor igénybe tudd venni a "szolgáltatást"?
Szóval szerinted normális, hogy egy háziorvosnak rendelési ideje van, amikor neki ott meg kell jelenni és ha van beteg, ha nincs beteg ki kell töltenie a rendelési időt, csak azért, hogy ha épp neked olyan dolgod van, amelyhez az ő személye szükséges, akkor legyen hova menned?
Szóval szerinted normális az, hogy ezt a kérdést megkérdezted?
minden jellegű biztosítás egy fogadás. fogadás a jövőre nézve, egy bizonyos esemény bekövetkezésére. ha bekövetkezik az esemény (ebben az esetben betegség), akkor a biztosító fizeti a költségeket. ha nem, akkor a biztosítási díjat felhasználjak azok költségek fedezetére, ahol egy ilyen biztosítási esemény bekövetkezett.
te sem tudhatod, hogy veled mikor történik egy olyan esemény, amikor igénybe kell venni a TB által nyújtott szolgáltatást.
a műtétért nem kell külön fizetned, ha orvosilag indokolt beavatkozásról van szó.
az viszont már teljesen másról szól, hogy az emberek rászoktatták az orvosakat arra, hogy pluszban fizetnek nekik olyan szolgáltatásért, amiért nem kellene, hisz a kötelezettségük körébe tartozik. ez egyrészt etikátlan, másrészt büntetendő cselekmények körébe tartozik, amit sajnos senki sem ellenőriz és a legtöbb ember természetesnek tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!