Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » TB-t lehet vissza igényleni...

TB-t lehet vissza igényleni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy befizetek x összeget TB-re, és ha nem használom fel, akkor azt az összeget igényelhetem?
2009. okt. 6. 20:39
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem. Az egészséges emberek zöme többet fizet be, mint amit kivesz...
2009. okt. 6. 20:46
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Mire gondolsz konkrétan? A havi 4500 Ft-ra amit az orvosi ellátásért kell fizetni az APEH-nak. Mert ha erre, akkor igen, ha bejelentkeztél, hogy fizeted magad után, akor akár egyösszegben befizetheted a nagyobb összeget, és akkor mindaddig túlfizetés van az APEH folyószámlán, amíg el nem fogy. Ha már van munkahelyed és nem kell tovább fizetnek, a 0917 nyomtatvány kitöltésével vissza lehet kérni a felesleges összeget.
2009. okt. 6. 20:48
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Nem, ilyen magyarországon nem létezik.

Németorsagban létezik, a magánbiztosítások ilyenek. DE az sem túl jó eert csak a nagyon tehetösek fizetik ezt.

Mert ha viszont egy baleset vagy egy súlyos betegség kezelése többe kerül mint amennyit befizettél, akkor mint egy kölcsön lesz a többlet költség, vagy is azt neked kell megfizetned.

2009. okt. 6. 20:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

a TB nem takarékbetétkönyvet jelent, hanem társadalombiztosítást.

a biztosítás egy kockázati közösség, ahova mindenki befizet és aki megbetegszik, azt ellátják a biztosító pénzéből.

ha mindenki visszakapná, amit nem vett igénybe, akkor miből finanszíroznák, ha vkinek többre van szüksége?

2009. okt. 7. 05:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Szóval szerinted az normális, hogy én évek óta nem voltam orvosnál, viszont fizetem a tébét?

És a tébén felül akármilyen műtétem lenne, azért meg fizetnme kéne.

Akkor mire megy el a tébé?

Akinek többletköltsége vna, az fizesse ki. Nem vgayok jótékonysági segélyalap.

2009. okt. 7. 07:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Nem állítom, hogy ez állati jó lenne, de attól még így van, hiába is pontoztál le mindenkit, aki ezt mondta. A TB nevében benne van az, hogy biztosítás. Ha a kocsidra Casco-t kötsz, akkor is fizetsz minden hónapban, ha soha semmi kár nincs. Mondjuk fizeted 25 évig és semmi (hálistennek, hogy sem neked, sem másnak nem lett baja), de szerinted mekkorát nevetne a biztosító, ha odaállítanál, hogy kérem szépen vissza a pénzemet, mert nem használtam fel? A TB is valahogy így működik. Mindenki befizet, akkor is, ha soha semmi baja nincs egész életében. Vannak olyanok is, akik egész életükben orvoshoz járnak és egy csomót költ rájuk a TB az "ingyenes" orvosi ellátás révén. Innen nézve nem tűnik igazságosnak, ha az egészségesek fizetik a mások ellátását, én mégis inkább szívesebben tartozom azoknak a táborába, akik "FELESLEGESEN" fizetnek be. A kórházak, sztk-k fenntarthatatlanok lennének ezek nélkül a pénzek nélkül. Más kérdés, hogy még ez is kevés és az egész halódik.
2009. okt. 7. 10:25
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

"Szóval szerinted az normális, hogy én évek óta nem voltam orvosnál, viszont fizetem a tébét?"

Szóval szerinted az normális, hogy évek óta napi huszonnégy órában van mentőszolgálat azon ok miatt, hogyha épp olyan esemény történik veled, amely okán szükség van sürgősségi ellátásra, akkor legyen kit hívni?

Szóval szerinted az normális, hogy fenntartanak egy kórházat, készenlétben tartanak egy műtőt, egy műtős orvost és kiszolgáló személyzetét, hogy ha neked épp olyan dolgod-bajod van, amely igényli az ő közreműködésüket, akkor igénybe tudd venni a "szolgáltatást"?

Szóval szerinted normális, hogy egy háziorvosnak rendelési ideje van, amikor neki ott meg kell jelenni és ha van beteg, ha nincs beteg ki kell töltenie a rendelési időt, csak azért, hogy ha épp neked olyan dolgod van, amelyhez az ő személye szükséges, akkor legyen hova menned?

Szóval szerinted normális az, hogy ezt a kérdést megkérdezted?

2009. okt. 7. 12:27
 8/9 anonim ***** válasza:

minden jellegű biztosítás egy fogadás. fogadás a jövőre nézve, egy bizonyos esemény bekövetkezésére. ha bekövetkezik az esemény (ebben az esetben betegség), akkor a biztosító fizeti a költségeket. ha nem, akkor a biztosítási díjat felhasználjak azok költségek fedezetére, ahol egy ilyen biztosítási esemény bekövetkezett.

te sem tudhatod, hogy veled mikor történik egy olyan esemény, amikor igénybe kell venni a TB által nyújtott szolgáltatást.

a műtétért nem kell külön fizetned, ha orvosilag indokolt beavatkozásról van szó.

az viszont már teljesen másról szól, hogy az emberek rászoktatták az orvosakat arra, hogy pluszban fizetnek nekik olyan szolgáltatásért, amiért nem kellene, hisz a kötelezettségük körébe tartozik. ez egyrészt etikátlan, másrészt büntetendő cselekmények körébe tartozik, amit sajnos senki sem ellenőriz és a legtöbb ember természetesnek tart.

2009. okt. 7. 14:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja, és még azt hozzátenném, hogy nem pontoztam le senkit.
2009. okt. 8. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!