Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni (fontos...

Mit lehetne tenni (fontos nagyon)?

Figyelt kérdés

Úgy kb 5 évvel ezelőtt építkeztünk. 13millio forint hitelt vettünk fel. Akkor a család kereslete miatt megengedhettük.

Azóta változott az egézségi állapot, a munkahely, a fizetés.

Tavaly annyira megterhelő volt a hitel fizetése hogy felvettük egy másik, svájci frank alapú hitelt az első kifizetésére, igy viszonylag jobb lett a helyzet. De mostanra megint csökkent a fizetésünk, a hitel pedig annyit emelkedett hogy 29millió már a visszafizetendő összeg 17-19 helyett. Jelen pillanatban ugy vagyunk, hogy a hó utolsó egy-két hetére minden pénz elfogy...semmire sem marad. Uj munkahelyre nincs lehetőség, vidéki kisvárosban élünk, alig van mnkahely, az is mind bevan telve. Eladni próbáltuk már a házat rendkívül áron alul, de ugy sincs rá vevő. Mit lehetne tenni?

2009. okt. 4. 22:25
 1/5 anonim válasza:
38%
Egyik ismerősömék is így voltak!A legjobb hely ahova mehettek és kiváltják a hiteleteket a legkedvezőbbre a fundamenta lakáskassza!Beszéljétek át szerintem az jó lehetőség.Hol van ez a kisváros?
2009. okt. 4. 22:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Alfönldön mindentöl messze a legnagyobb árakkal...az még a benzinár is itt az egyik legmagasabb :S
2009. okt. 4. 23:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ki az az őrült, aki hitelkiváltást javasol egy jelenértéken 29 millió forintos hitelre? Ja, azt könnyen el tudom képzelni, hogy fundamentát értékesítő "területi képviselő" ötlete volt ez...

Hogy váltson ki egy olyan hitelt, amely fedezetlen, mert az ingatlan értéke nem bírja el a hitelt? (Itt jó eséllyel áll ez fenn, bár nem tudom, hogy mennyi az ingatlan értéke. De a hitel felvett és jelenkori értékéből könnyen el tudom képzelni a fedezetlenséget.)

Ebben az esetben ÖNGYILKOSSÁG a hitelkiváltás. Elveszíted az ingatlanodat is és még marad pármillió hiteled is. Ne tedd. Egy lehetőséged van: túlélni. De tényleg. Az árfolyam-realizálódása várható, így a hitel jelenértéke valószínűleg csökkenhet, amikor viszont kedvezőbb a jelenleginél, akkor ki lehet váltani. De most SEMMIKÉPP. A hitelkiváltással közel tízmillió forint mínuszt realizálnál. Ne tedd!

2009. okt. 5. 00:16
 4/5 anonim válasza:
Nekünk is fundamenta alapú lakáshitelünk van. Azért jó,mert a fundamenta nem változik,az fix 13 ezer ft. Az elején a hitel összege 38000Ft volt,most nőtt a válság miatt,kb 53 at fizetünk
2009. okt. 5. 09:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Jol építkeztük ugyértem a lakás körülbelüli értéke 45 millio forint körül mozog.
2009. okt. 5. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!