Milyen törvényes eszközökhöz nyúlhatok egy olyan adóssal szemben, aki évek óta nem fizet?
Bíróságon túl vagyunk, papír a kezemben (kb kitörölhetem vele a ...). Bírósági végrehajtónak fizettünk, a cég úgy szűnt meg, hogy se az ügyvédünket, se minket nem értesített róla a kutya sem. Jelenleg egy magán behajtót bíztunk meg, és várjuk a csodát. Nem kevés pénzünkben van az, hogy a jogos követelésünkhöz hozzá jussunk.
Van bármi egyéb lehetőségünk a privát behajtókon kívül?
# 8/
Mondtam, a legális eszköz a telefonálgatás és a levélküldés meg a becsöngetés. Itt kb. ki is merült.
Abban kár bíznod, hogy akinek volt pofája jelentős összeget kölcsönkérni majd kimenteni a teljes vagyonát azt ez annyira zavarni fogja, hogy fizet...
Zavaros, amit leírtál. Csak tisztázásként:
2féle végrehajtó van:
1. önálló bírósági végrehajtó
2. törvényszéki végrehajtó - ő csak az úgymond igazságügyi szervezetet, az államot megillető követelést hajthatja be. Tehát te esetedben csak önálló bírósági végrehajtó járhatott el.
Mi a zavaros? Adós nem fizetett, többszöri felszólítás után bíróságra került az ügy. Bíróság természetesen jogosnak ítélte a követelést, az ügy bírósági végrehajtóhoz került. A bírósági végrehajtó nem tett semmit, hiába szólítottuk fel, hogy mozgolódjon, mert így nem jutunk egyről a kettőre. Egy újabb felszólítás során derült ki, hogy a bírósági végrehajtó cége megszűnt, nem tevékenykedik tovább.
Ezután fordultunk magán behajtó céghez.
Persze át tehettük volna az ügyet egy másik bírósági végrehajtóhoz, de ennek már nem láttuk értelmét.
Végig jártuk a teljes jogi procedúrát, mert azt gondoltuk így a legkorrektebb. De mindegy! Látom nincs jobb ötlet, így várjuk, hogy a behajtók mit produkálnak.
Szerintem több értelme lenne egy másik bírósági végrehajtóhoz fordulni, mint a behajtócéghez, aki semmi érdemit nem tehet.
A büntető feljelentéssel ugyancsak nem leszel előrébb, pláne ha már van egy nyert polgári pered. Sőt ha rosszul alakulnak a dolgok, a végén még ő jelent fel téged hamis vád miatt, szóval csak óvatosan a büntető feljelentéssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!