Elveszett utánvétes levelem után mennyi kártérítés jár a postától? Utánvét 15ezer. Postaköltség 1700 Írásban dokumentálták 30napos határidőt igértek. Lejárt, a határidőt meghosszabbították. Nem kaptam értesítést. Mi ilyenkor az eljárás?
Be kell menni/fel kell hívni őket, hogy miért hosszabbították meg.
Alap esetben az utánvét összegét + a postaköltséget fogják visszaadni. Ha ennél nagyobb károd származott, akkor is max a feladási díj 15-szöröséig fizetnek.
A feladó én vagyok.Írásban-bejelentő lapon elismerték,hogy átvették az utánvétes levelet,mert panaszt tettem.Jártam a
postán,személyesen érdeklődtem,akkor mondták,hogy a 30 nap
hosszabbítva.nem kérdeztem,a 30 nap munka vagy naptári nap.
Munkanap esetén is lejárt a határidő.Nem értem,mi ez a hercehurca,30 nap alatt nem tudták kivizsgálni...Nekem nagyon hiányzik a kasszámból az összeg..
"Alap esetben az utánvét összegét + a postaköltséget fogják visszaadni."
Tévedés!
Ebben az esetben egy átalánydíjat kapsz, ami a postaköltség tizenötszöröse, függetlenül az utánvét összegétől...
Na akkor:
Ha bejelentő lapot adtál be és panaszt tettél, azt valóban 30 munkanap alatt bírálják el, és kb kitörölheted vele a ...-ed, arra nem fogsz kapni semmit, ugyanis azt Miskolcon a Központi Ügyfélszolgálati Iroda vizsgálja majd ki, akik nem a kártérítéssel fognak foglalkozni, csak a reklmációkkal és panaszkezeléssel.
Ha tudakozványt indítottál, annak is belföldi levél viszonylatában 30 munkanap a válaszadási kötelezettség, amire szokott kártérítés járni, ami nem más, mint a feladási díj 15-szöröse. Magyarul ha te feladtál egy mondjuk 1700 ft-os levelet, és a tudakozvány vizsgálata után kiderül, hogy ez elveszett, akkor kapsz 1700*15 ft kártérítést. Ezt a posták egymás közt rendezik le, végigvezetik a küldemény útját.
Ha a főnökassszony megvezetett a postán,a nagyfőnökhöz berontok és panaszt teszek.Ugyanis ő mondta, hogy a bejelentő lap és panasztétel a megoldás...
Nem hagyom magam ! Kérlek,aki
tudja konkrétan,mit tegyek ezek után, írja meg ! előre is
köszönöm !
Én már leírtam:
# 5/7 Időpont tegnap 17:25 Privát üzenet Ez a te válaszod.
Tudakozványt kell benyújtani, ahhoz, hogy a leveled útját kivizsgálják, a panasztétel csak reklamációra jó, nem kártérítésre.
Köszönöm a hasznos válaszokat ! Szóval TUDAKOZVÁNYT kell indítanom. Ezt miért nem mondta a postán a főnökasszony,akinél érdeklődni lehetett az ügyben ?Soha az
életben nem akartam rosszat másnak,de ha az ügy továbbra is
alszik, panaszt teszek ellene.Annyit tanultam, hogy mindent
írásban kell kérni,pl. a főnökasszony válaszát is !Holnap
után írásban kérem tőle a választ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!