Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hova kell mennem és mit kell...

Hova kell mennem és mit kell magammal vinni, ha magánnyugdíjpénztárból vissza akarok lépni az államiba?

Figyelt kérdés
Van ugyanis lehetőség ,mert született egy rendelet, de konkrét útmutató az ügyintézésről sehol nincs.A NYUFIG honlapján egy szó sem esik róla.Van ahol 2009.dec.31. határidő szerepel,de van ahol más időpontot írnak.Jó lenne tisztán látni és eligazodni ebben a káoszban.
2009. szept. 30. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:

szia!

először is teljesülni kell ennek a feltételnek:

1. 2008 dec 31-ig be kellett töltened az 52-őt

2. önként léptél annak idején be a magánnyugdíjpénztárba

Ha ez megvan, kell, hogy kapj egy hivatalos levelet, de ezt nem kell megvárnod, hanem magad is kezdeményezheted a visszalépést. Tértivevényes! levelet kell küldened a jelenlegi magánnyugdíjpánztáradnak címezve, melyben nyilatkozol, hogy vissza kívánsz lépni a tb rendszerbe, ezzel megszüntetve a magánnyp. tagságod.

Bővebben a www.pszaf.hu honlapon olvashatsz erről.

[link]

2009. szept. 30. 10:08
 2/5 anonim ***** válasza:

az első vagyok ismét.

A határidő: a postai pecsétnek legkésőbb dec 31-i kell hogy legyen, magyarán szilveszteren adhatod fel utoljára a kérelmed!

2009. szept. 30. 10:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Ma olvastam egy cikkben, hogy kb szeptember végén levélben értesítenek minden érintettet, hogy visszaléphet az állami nyugdíjrendszerbe, és december 31-i kell nyilatkozni.

Úgyhogy várjuk a levelet a nyugdíjigazgatóságtól (magánnyudíjpénztártól?)

2009. szept. 30. 10:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Mért akarsz visszalépni???sztem az rosszabb---
2009. okt. 1. 00:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. okt. 1. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!