Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Örököltem 5 milliót, mibe...

Örököltem 5 milliót, mibe fektessem, megéri garzont venni majd kiadni?

Figyelt kérdés
5-6 millió körül van már kis garzon amit kiadhatnék 40-45.000 ért/ hó. Jól hangzik de nem értek hozzá, hogy mi lehet a buktatója a dolognak...
2013. máj. 4. 12:34
1 2
 1/13 Nosco ***** válasza:
100%
Buktatója, ha nem fizetik rendesen a dolgokat. Illetve beköltözik 1-2 hónapig minden rendben majd onnantól nem fizet. Kirakni meg csak úgy nem tudod mert jobban védve van mint a tulajdonos.
2013. máj. 4. 12:45
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

Valamiért azok az emberek akiknek pénzük van, nem tudnak számolni.

Van 5.000.000 Ft-od.

Tegyük fel, hogy pontosan 5milláért kapsz lakást, minden költséggel együtt pont 5milla.

Kiadod havi 45.000 Ft-ért.

5.000.000 / 45.000 ~= 111

azaz 111 hónap alatt szedsz össze belőle kb 5milliót. Az több mint 9 év.

De ne olyan hevesen! A lakásban ha laknak, akkor amortizálódni fog, költeni kell rá. Most nem arra gondolok, hogy kitörik az ablakot a bérlők, mert azt nekik kell fizetni arra van a kaució. De az általános amortizáció az a te problémád. Idővel úgyis ki kell festeni újra a lakást, ki kell tapétázni, egyszer ablakokat kell cserélni lehet, stb.... Kapásból megdobja a megtérülési időt fél évvel.

Azt bele se számoltam, hogy esetleg adóznod kell.

És mi lesz ha nem lesz pár hónapig vagy fél évig, évig bérlőd? Az megint kiesik.

Tehát én úgy gondolom, hogy a lakás nem jó befektetés. Van amikor jó, de az esetedben nem érzem, hogy az lenne.

2013. máj. 4. 13:03
 3/13 anonim ***** válasza:
42%

Az elsőnek igaza van, az ilyennel nagyon kell vigyázni.

Egy lakás befektetése tényleg jó dolog, mert azért az mindig jól jön ugyebár, esetleg vidéken panel lakást is vehetnél rajta, már egész jókat is lehet kapni ennyiért, olyan jó 60 négyzetméteresek is vannak, konyhával, fürdővel külön wc egy agy meg egy kis szoba.

De én inkább nem ebbe fektetnék bele, hanem egyenlőre elraknám a pénzt, a lekötés is jó dolog, de nem annyira kifizetődő mint eddig.

Most van egy elég régi a gépjármű takarékkönyv. Ez annyiban gáz hogy nem lesz rajta hasznod, de ha sokat veszel belőle ami 5 millióból megoldható ha pl 50 ezer forintosat veszel, és ha kisorsolják akkor kapsz egy autót vagy annak az árát, és ha bármi gond van beváltod és egy az egybe visszakapod a pénzed úgy ahogy volt, ennyiből jók ezek, ha nem nyersz akkor sincs baj, mert életed végéig szólnak ezek, és ha kell a pénz bármikor leveheted.

Ha esetleg van egy házad akkor annak a felújítására is fordíthatnád ha mondjuk kicsit kipofoznád például a nappalit vagy a hálószobát, esetleg a konyhát, vagy ha szeretnél egy autót arra is befektetheted, veszel akár újonnan, akár használtan egy jót. De én minden esetre úgy 1 milliót kéznél tartanék hogy ha nagyon kell valamire akkor bármikor hozzáférhessél.

2013. máj. 4. 13:06
 4/13 anonim ***** válasza:

Lehagytam belőle az összegzést:

minimum 9-10 év a megtérülési idő. Tehát legjobb esetben is 9-10 év múlva mondhatod azt, hogy igen, most már hasznot hoz a bérleti díj, az már plusz.

Arról meg nem is beszéltem, hogy mi van ha beköltözik a szomszédba egy cigó család, egy dolog, hogy leértékelődik az ingatlanod, de bérlők se lesznek nagyon.

2013. máj. 4. 13:06
 5/13 anonim ***** válasza:
Miért nem kötöd inkább le a bankban, hogy kamatozzon?
2013. máj. 4. 13:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A bérbeadással MO-n az a legnagyobb baj, hogy a törvény jobban védi a (nem fizető!) "bérlőt", mint a tulajdonost.

Szituáció:

Beköltözik hozzád gipsz jakab, fél évig minden rendben. Aztán fél év után nem fizet se bérleti díjat, se rezsit. Neked meg jönnek a számlák, neked lesz büntetésed ha kikötik pl. az áramot... Vagy a gázt és szétfagy a lakást.

És hiába, Gipsz Jakabot nem lehet kidobni a lakásból, mert ő BÉRLŐ, neki JOGAI vannak. És legalább egy fél év, mire megszabadulsz az ingyenélőtől, aki addigra lelakja a lakást és ott hagy neked több százezer forint rezsi tartozást. És pereld polgári perben....

2013. máj. 4. 13:31
 7/13 anonim ***** válasza:
59%

Akiknek meg nincs pénzük általában kiválóan okoskodnak minden pénzügyi kérdésről...

én is venni akarok majd később egy kis lakást.. de értsétek már meg hogy nem a hozam a lényeg hanem hogy van reálértéked.

szarok rá hogy hány év alatt hozza vissza az árát, nem is ez a lényeg.

2013. máj. 4. 14:08
 8/13 anonim ***** válasza:
Jah, de akkor ne írjatok ki kérdést, hogy megéri e a vásárlás és kiadás.
2013. máj. 4. 14:26
 9/13 anonim ***** válasza:
76%

Kamumail, egy nagyon lényeges dolgot kifelejtettél a számolásból.

A mai nyomott áron megvásárolható ingatlanok 8-9 év múlva egészen biztos, hogy sokkal többet fognak érni, mint a jelenlegi áruk, főleg ha befektetési céllal olyat választ a kérdező, ami később is forgalomképes és olyan helyen van, ami mindig kiadható, eladható (pl egyetemek közelében, vagy jó közlekedésű, központi helyeken). A banki hozamok jelenleg a béka feneke alatt vannak a jegybanki alapkamat csökkenése miatt, így bankban tartva a pénzt tuti nem marad meg a reálértéke.

Véleményem szerint egyre inkább jó üzlet most nyomott áron megvásárolható, kiadható lakásokat venni, legalábbis a környezetemben élő jobb módúak közül sokan teszik ezt.

2013. máj. 5. 14:11
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

" mai nyomott áron megvásárolható ingatlanok 8-9 év múlva egészen biztos, hogy sokkal többet fognak érni, mint a jelenlegi áruk"

Erre én azért nem vennék mérget.

Az ingatlanárak azokban a régiókban növekednek (globálisan), ahol vagy ingatlanhiány van (pl. New York szintű nagyvárosok belvárosa) vagy valamiért robban a lakosság száma (pl. London).

MO-n egyenlőre nem nő a lakosság száma (sőt, csökken, egyrészt a rengeteg kivándorló miatt, másrészt a csökkenő születések és a növekvő halálozási ráta miatt. Sőt, a nagy számú gyerekvállalás az elmúlt 15 évben főként a kisebbségre jellemző, ők pedig "nagycsaládos" struktúrába élnek, tehát nincs szükség új lakásokra) és baromira nincs ingatlanhiány, mivel vidéken lassan minden 5. ház lakatlan.

Egyedül a nagyobb városok / egyetemi városok belvárosa az, ahol még úgy-ahogy kihasználtak az ingatlanok, de már ott is hanyatlik és fenntarthatatlan lassan a helyzet. Munkaerő nem áramlik be az országba (sőt, inkább kifele áramlik). A fizetésképtelenek meg nem képviselnek vásárlóerőt az ingatlanpiacon.

Ergo én min. 10, de inkább 15-20 évig én nem várnék nagy dolgokat a magyar ingatlanpiactól. Ilyen hosszútávú és rizikós befektetés manapság meg nagy luxus.

A lakás egyedül annak jó befektetés, akiben realizálódott, hogy a béka segge alatt lévő alapkamat mellett a bankban tartott pénze nem, hogy nem kamatozik, de még veszít is a reálértékéből napról napra, ellenben se tudása se "bátorsága" nincs egy normális befektetést keresni.

2013. máj. 5. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!