5 millió forintból hogy élejek meg, mibe fektessem ami biztos havi jövedelmet termel?
Most akkor kockázatmentes vagy magas kamatú befektetés kell? A kettő nem jár együtt. Ami magasabb haszonnal kecsegtet, annak magas a kockázata is.
Olyan befektetést nem fosz találni, ami kockázatmentes és a banki kamatnál jóval többet fialna.
20 éves vagyok
szüleimmel lakom.. ezért írtam h csak szórakozásra, ruhára, kajára kéne ebből az 5m -ból annyi profit havonta ami ezt fedezi ...
Nekem a magas kockázatú befektetések az alacsony kockázatúak, mivel ezzel foglalkozom, ez a "szakmám".
5 m ft-ból évi 20-25%-kal számolva elvileg már kisajtolható mondjuk 1-1.5m ft, de ezt ne fix hozamnak vedd, hanem egy átlagos számításnak. Tehát az egyik évben talán csak 5% haszon lesz, a másikban meg 40%. A hasznot folyamatosan visszaforgatva egyre több és több lesz a vagyon is, és ennek hozama is.
Én a helyedben nem bíznám senkire és semmire, hanem megtanulnám magam kezelni a befektetéseim. Megéri.
"De ugyebár, ehhez is kéne 1 évig állni hagyni, mert ha nincs lekötve, akkor kutya fülét nem kamatozik."
Pénzpiaci alapban, ami csak évi 6.5%-ot hoz, minden éjjel számítanak rá kamatot, és jutalék nélkül adható-vehető.
Mellesleg igazad van, fix kamatból ne akarjon senki megélni, mert az általában csak arra elég, hogy az inflációt ellensúlyozza.
"Én a helyedben nem bíznám senkire és semmire, hanem megtanulnám magam kezelni a befektetéseim. Megéri."
Ez jó gondolat :) de hol\hogy tanuljam meg?
Először is: az nagyon jó, hogy van 5 m ft megtakarításod, és ezt gyarapítani szeretnéd, nem elb#szni. Ez egy dicsérendő dolog, a folyamat legkeservesebb részén már túl vagy. Innen arra kell figyelned, hogy hülyeséget ne csinálj.
Váljon a gondolkodásod alapjává, hogy egész életedben kizárólag magadra számíthatsz, és rendszerint soha senki nem fog biztatni, hogy legyél jobb.
Az első lépés nálam az volt, hogy ezer forintért frissítettem a könyvtári jegyem, és ott a közgazdasági, tőkepiaci könyvek közül válogattam, és elhoztam 10-et (max ennyit lehetett), elolvastam őket. Nagy volt az átfedés köztük, szóval semmi gáz, de ha nem lenne átfedés, az se érdekeljen. Ez ad némi alapot.
Ezek után:
fórumok olvasását nem ajánlom, mert oda sok laikus égbekiáltó baromságot szokott írni, illetve eltéríthetik az embert a józan gondolkodástól.
pénzes tanfolyamokat nem ajánlok, ugyanis senkinek nem érdeke, hogy te gazdagabb legyél.
Mivel én nagyvállalatokkal foglalkozom, ezért én azokat a nyereséges cégeket követem nyomon (negyedéves jelentések), amelyekben kedvező áron vásároltam/kívánok részesedést vásárolni hosszútávra.
Ha valaki máshoz ért, pl. termőföldekhez, akkor a termőföldek hasznából további termőföldeket vehet. Ha valaki ingatlanfejlesztő, akkor a haszonból egyre több és nagyobb ingatlant fog felújítani/építeni.
Sose felejtsd el ezeket se:
- mindig hosszútávon gondolkodj
- sose egy lapra tegyél fel mindent, hanem legalább 5-10-felé oszd a befektetéseid
- mindig legyen biztonsági ráhagyás (mint a követési távolság, mindig készen állsz a legrosszabbra)
- minden lehetőségre legyél felkészülve
- józan ésszel gondolkodj és ne elvontan
még néhány szabály:
- minden döntés következetes, fegyelmezett, érzelemmentes, passzol a stratégiánkhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!