Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a gazdasági válság előnye?

Mi a gazdasági válság előnye?

Figyelt kérdés
Nem a humor kategóriába szántam a kérdést. Viszont feltételezem, hogy ennek a nagy herce-hurcának vannak nyertesei is. Kik ők? (zsidós választ nem kérek)
2009. szept. 25. 21:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
A kamat. Beteszed a pénzt s jó a kamat.
2009. szept. 25. 22:01
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt te se gondoltad komolyan!
2009. szept. 25. 22:02
 3/13 A kérdező kommentje:
A bankok csökkentették a kamatláb mértékét.
2009. szept. 25. 22:03
 4/13 anonim ***** válasza:
73%

nekem a cégem januárban mikor elkezdödött a válság sorban mentek tönkre a kis´cégek, sok sok kis céget vásárol fel. Ezek jól jártak mert töke erös cégbe kerültek bele, mindent ugyan úgy csinálhattak tovább csak szinte a nevük változott és a mi cégünk irányítása alá kerültek, de az embereknek tovább volt munkájuk még több is.

Gazdasági válságban egy tökeerös cég sok kis céget tud felvásárolni.

2009. szept. 25. 22:04
 5/13 anonim ***** válasza:
29%

A Bankok és a velük együtt működő tőzsde spekulánsok.

Ők profitálnak.

Néhány bank csődbe ment valóban....de ott is csak az alkalmazottak szívták meg(munkanélküliek lettek),de a vezérek nem úgy szálltak ki hogy oda-lett a privát vagyonuk.

2009. szept. 25. 22:04
 6/13 anonim válasza:
29%

Hát én régen erről beszéltem anyuval. És ő azt mondta, hogy ez olyan, hogy lesznek olyan emberek, vállalkozások akik gyorsan jól fognak keresni, és jó életük lesz, ill. lesznek olyan emberek, vállalkozások amik gyorsan csődbe mehetnek/ elszegényedhetnek. Tehát arra célzok, hogy annyi a jó benne, hogy vannak olyan szerencsések akiknek ez jó. Ill. talán kicsit megerősödik a világ újra, majd egyszercsak! :)

16/L

2009. szept. 25. 22:06
 7/13 anonim ***** válasza:
58%

A gazdasági válság a bankároknak, zálogházasoknak, uzsorásoknak kedveznek...

Ők ilyenkor szoktak milliárdosokká válni!... :-P

A sok tönkrement ember fillérekért eladja az aranyait, festményeit, értékeit.

Akik nem tudják fizetni a hiteleiket, azoknak fillérekért el lehet árverezni a lakásait, ezen a bankok nagyon sokat nyernek!

A "kisember" nem nyerhet a gazdasági válságon : a fizetése hónapról hónapra egyre kevesebbet ér, a munkahelyek megszűnnek, munkanélkülivé válik, elvesztheti a lakását, vagyonát...

2009. szept. 25. 22:09
 8/13 anonim ***** válasza:

Időlegesen olcsóbbak lettek a beruházások, és a munkaerő és az üzemanyag. Mindenki jobban megbecsüli a fizetőképes keresletet. A dilletánsok és kóklerek kiszelektálódnak.

A helyzet letisztítja a viszonyokat, mire elérkezik a fellendülés idelye.

2009. szept. 25. 22:18
 9/13 anonim ***** válasza:
72%
Legfeljebb annyi előnye lehet, hogy talán az emberek megtanulják, hogy ne olyat vegyenek amiért még meg kell dolgozni. Mást nem tudnék felhozni. Remélem kicsit rendet rak az emberek mohóságában és abban, hogy ne akarjanak többnek látszani, mint amik.
2009. szept. 25. 22:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Mindegyik válasznak van igazságtartalma a maga perspektívájából. Én kiemelném az első 22:04-est. Igen jó!
2009. szept. 25. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!