Összespóroltam egy adag pénzt, és a befektetésén gondolkozom. Nagyon nem érzem biztosnak mindenféle papírok vásárlását, így aranylapokra gondoltam?
Nézegettem az arany árfolyamokat, és a kis ingadozásokat leszámítva évek múlásával folyton nő az árfolyam.
Van valakinek ezzel tapasztalata? Rengeteg brókercég ajánlatát látom, de gondolkozom, hogy egyénileg oldanám meg a vásárlást. Van valakinek ezzel tapasztalata?
ősz óta elbuktad volna a pénzed 30%-át, ha aranyban lett volna...
nem beszélve arról, hogy most nyitnak egy új arany bányát írországban, zuhanni fog az árfolyama.
aki ennyire tájékozatlan, minek akar aranyba fektetni?
Az arany árfolyama éppen mostanság omlik össze (vagyis, ha pár hónapja lépted volna ezt meg, tényleg buktál volna). Most már jobb venni, de én a helyedben még várnék, mert további esés valószínűsíthető.
Amúgy nem javaslom az aranyat, mert nem nagyon lehet rajta nyereséget elérni...
Két mai hír:
Kedves második!
Nem fektettem a pénzem még semmibe, a lehetőségeket latolgatom, de nagyon nem tetszik, hogy bankban áll. Akkor veszek egy telket valahol inkább. Vagy eliszom vagy bánom is én, de ne legyen másé, csak azért, hogy áll egy helyben. Mindenképp kézzel fogható dologra akarom beváltani.
Akkor az arany kilőve. Kösz a tippeket.
Kedves első!
Nem akarom a neten a pénzügyeimet megszellőztetni (még névtelenül sem), ezért valami jelzőt kellett keresnem a mennyiség helyett.
Tudod, ha aranyalapot vettél volna, akkor is papírokat vásároltál volna. Amíg nem egy deka aranyat veszel, amit kézbe tudsz fogni, addig ez így lesz.
Ugyanis az aranyalapok csak a pénzük kis részét tartják aranyban, főleg aranyat bányászó cégek RÉSZVÉNYEIBE fektetnek.
Ha a neten nem akarsz a pénzügyekről beszélni, akkor keress fel egy szakértőt, aki tudja mire van szükséged. A tanácsadások 30 ezer forint körülibe kerülnek, de nyilván egy valódi pénzügyi tanácsadó (akinek ilyen végzettségei is vannak) nem fog rádsózni semmit.
"de ne legyen másé, csak azért, hogy áll egy helyben"
A bankban nem csak "all egy helyben", hanem kamatozik is es biztonsagban van. Ha leirnad, hogy nagysagrendileg kb mekkora osszegrol van szo, lehet, hogy kapnal hasznosabb tanacsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!