Autó adásvételi megkötése után van vissza lépési lehetőség?
Figyelt kérdés
Ha aláírtuk és megkötöttük az adásvételi szerződést egy autóról és a vevő vissza szeretne lépni, mert műszakilag nem elégedett a járművel pl., megteheti?2013. ápr. 9. 18:28
1/3 anonim válasza:
Szia!
Én úgy tudom, hogy ezt csak abban az esetben teheted meg, ha az autó valamilyen rejtette hibát tartalmaz. De ha olyan gondja van, amit nem láttál, akkor nem. Rejtett hiba például, ha motorikusan nem jó, mert azt nem láthattad, nem rejtett pedig az ha valahol nem jó a kaszni, mert azt csak te nem nézted meg elég alaposan.
2/3 anonim válasza:
Mi van a szerződésben?
Ha az, hogy a vevő megtekintette az állapotot és elfogadta azt akkor csakis akkor, ha valami rejtett, komoly hibája van és ezt BIZONYÍTANI IS TUDOD, hogy már:
- az eladás pillanatában is megvolt
- az eladó tudott róla
Ergo kb. lehetetlen.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én az eladó vagyok egyébként...
2013. ápr. 10. 19:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!