Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy au-pair közvetítő cég...

Egy au-pair közvetítő cég elkérhet pénzt az au-pair jelölttől is?

Figyelt kérdés

Az oldalon konkrétan erről nincs szó, de én kb mindenho úgy olvastam hogy ilyen esetben csak a családnak kell fizetnie a közvetítési díjat.

Felvettem egy ilyen ügynökséggel a kapcsolatot, váltottunk pár e-mailt, majd személyes találkozó, ahol az egyik alkalmazott közölte, hogy akkor 50 ezer forintot fizessek..

Angliába szeretnék menni, szerintem ez rengeteg amit elkérnek + még a repjegyet is nekem kellene fizetni, így meg pláne..

Vagy ez így normális?

Illetve: ügynökség nélkül ki merjek-e menni? Mert momentán 50 ezer felesleges pénzem nincs..

2013. ápr. 1. 00:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Annyiszor elmondták már. A munkáért ne te fizess hanem neked fizessenek. Semmilyen szöveggel nem kérhetnek pénzt azért hogy munkát ajánlanak neked.

Azt viszont mondhatják, hogy a kiutazást nem vállalják azt neked kell egyénileg megoldanod, illetve fizetned.

Szóval ha pénzt kérnek és még munkád, sőt szerződésed nincs akkor az átverés.

Én azt tanácsolom hogyha tudsz angolul akkor merj egyénileg is munkát keresni. Sokan ettől félnek, pedig hidd el nyelvtudással itt sem jelent nagyobb gondot a munkakeresés mint például otthon..

2013. ápr. 1. 00:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Én biztosan nem fizetnék ezért. Még is milyen jogcímen kellene ezt befizetned?

Nyugodtan kimehetsz egyéni úton is, ami fontos, hogy alaposan megszűrd hova indulsz el és mindig legyen egy B terved.

Tudd a kinti szervezetek telefonszámait, rendőrség, mentők, tűzoltók, bárki, nagykövetség, stb! Ezen felül pedig legyenek kigyűjtve közeli panziók, hostelek elérhetősei és mindig legyen annyi pénz nálad, hogy bármikor indulni tudj haza, ha úgy alakul!

Nagyon sokan nekiindulnak még és többnyire nem is járnak rosszul. :)

Amit még tanácsolni tudok, kerüld az egyedülálló apukákat, mert velük keményen be lehet fürödni. Az esetek 90%-ában könnyen leszűrhető, hogy biza nem csak bébisintérnek kell oda egy fiatal csaj, ha érted mire gondolok... Szerencsére a normálisabbak ezt előre közlik. Ha még is ilyenre adnád a fejed, akkor jó pár levelet/telefont váltsatok és ha csak halvány bizalmatlanság is van benned, akkor inkább ne menj, sosem lehet tudni.

2013. ápr. 11. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!