Jogosult vagyok-e munkanélküli ellátásra?
Azért itt teszem fel, mert a hivatalban nem voltak hajlandóak válaszolni rá... :-(
Tehát, 2008tól 2012 júliusig folyamatosan dolgoztam, majd elbocsátottak. Elmentem munkanélkülire, 1 hónapig kaptam majd újra lett állásom, szeptemberben. Most márciusban ez a munkahelyem is megszűnt. Tehát legutóbb 7 hónapot dolgoztam folyamatosan, előtte pedig 4 évet, a kettő közt volt 2 hónap szünet.
Az érdekelne, hogy akkor jelenleg jogosult vagyok-e munkanélkülire, avagy nem???
Előre is nagyon köszönöm a választ.
Igen, 62 napra fogod kapni a járadékot (kb)
Azt, hogy hány részletben adják, attól függ, hogy mikor hoznak határozatot. Ha még a héten, vagy a jövő hét elején meghozzák a határozatot, akkor a márciusit (fél hónap) megkapod április elején. Az áprilisit május elején, a május fél hónapot a járadékra való jogosultságod megszűnése után 1-2 héten belül. Ha csak áprilisban hoznak határozatot, akkor május elején másfél havit és a másik fél havit ahogy fentebb írtam.
Kaptam egy papírt, amivel 27-én kell visszamennem...
Gondolom akkor hozzák meg a határozatot, vagyis bízom benne.
Holnap akkor megírom a felhasználatlan napjaimat is.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat is, kezdek megnyugodni, sokat segítettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!