Érdemes-e úgy küldeni egy csomagot hogy a vevő úgy kérte hogy ajánlottan küldjem és majd ő átutalással fizet?
Majd fizet? :D
Vagy előre fizet átutalással, vagy utánvétellel. De olyanba ne menj bele, hogy "majd fizet" ...
Abba ne menj bele, hogy postázás után fizessenek.
Csak előreutalással, vagy utánvéttel, ( az átvételkor fizetnek a postásnak, neked pedig kihozza a posta a pénzt)
de még ez is rizikós, mert ha nem veszi át buktad a postaköltséget.
Én postázás utánni fizetésbe soha nem mennék bele( valószínüleg sosem látnál pénzt belőle, sajnos ilyenek az emberek :/
Ha előre utalják, még mielőtt elküldöd postán, akkor teljesen rendben van, ez a megszokott eljárás.
Viszont úgy ne küldj semmit, hogy "persze, majd kifizetem", meg hasonlók. Tehát ha azt állítja, hogy majd utólag elutalja, abba ne menj bele, mert sok az ilyen csaló.
Maximum utánvéttel küldjed, de ez is kellemetlen lehet, ha nem veszik át.
Hozzáállás kérdése. Pl új bankkártya hitelesítése miatt
paypal nem tudtam fizetni jópár napig. Eladót megkértem,
hogy tartaná-e 1 hétig. Belement. Pár nap múlva kifizet-
tem, és küldte a csomagot.
Szerintem simán mondhatná a vevő, ha épp pénzproblémája
akad, hogy tartanád-e. Ha komoly a dolog, szerintem ebbe
simán belemennél, viszont úgy elküldeni valamit, hogy
"majd fizet..." soha ne tedd.
Hát igen. Nem érdemes bízni a "majd fizetek"-ben!
Farsangkor gondoltam rendes leszek és előre elküldöm a terméket,hogy odaérjen időben. Sajnos a vevő azóta elfelejtkezett rólam és a pénzemről,pedig nem egy levelet írtam neki azóta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!