Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mikor jogosult valakit táppénzre?

Mikor jogosult valakit táppénzre?

Figyelt kérdés
Van egy kevéssé kedvelt ismerősöm, aki két hónapig volt otthon egy műtét miatt. Folyamatosan panaszkodott, hogy nincs egy fillére sem és nem kap fizetést hónapokig, de furcsa volt nekem, miért nem beszél a táppénzről. Mikor jogosult rá valaki? Mi határozza meg a táppénz összegét?
2013. márc. 3. 16:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Tp annak jàr aki biztosítàsban àll. Kiszàmítàsa több mòdon törtènik, de alapvetôen az elôzô èvi Eb jàrulèkot kèpezô jövedelmed az alapja.
2013. márc. 3. 16:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha rendesen be is van jelentve, akkor is kb 60%-át kapja a fizetésének táppénzként. Ha nincs bejelentve, akkor 0, azaz nulla Ft táppénzt kap.
2013. márc. 3. 17:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Be van jelentve, rendesen fizet utána a munkáltató.
2013. márc. 3. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok. (Mi az, hogy kb 60 százalékát??? A felületes válaszoktól kíméld meg az embert. TB-s vagyok elhiheted, hogy jobban tudom mint te.(

Ha van két év folyamatos biztosításod 60%, ha nincs, akkor 50%. Annyira sok szabály van még, hogy gondoltam nem zavarom meg a kedves választ kérőt.

2013. márc. 3. 17:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy sokáig nem volt mhelye az illetőnek, ilyenkor csak addig jár a tp amióta biztosításban állsz. Ha mondjuk két hetet dolgozol és műtenek, akkor két hétig jár a tp. Valszeg ez történhetett vele.
2013. márc. 3. 17:26
 6/6 A kérdező kommentje:
5 éve folyamatosan ugyanaz a munkahelye, végig be volt jelentve.
2013. márc. 3. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!