Jogosult leszek-e táppénzre, thgys-re, gyed-re, ha a munkáltatóm UTÓLAG fizeti be utánam a járulékokat?
Szerintem vigyél neki még két leégett sütit, és akkor majd tud.
Egyébként van olyan, hogy kényszerbejelentés. A munkáltatódat valószínűleg megbünteti a NAV a bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt, és be is kell fizetnie majd a járulékokat. Te ettől még jogosult lehetsz, persze. Add be az igénylést, és tedd meg az egyéb lépéseket, ha kell (pl. kérjél okirati bizonyítást az egészségbiztosítónál, mutasd be nekik a munkaszerződést, stb) aztán majd ők intézik a többit.
Ha csak a járulékokat nem fizette be utánad, akkor nincs gond. Probléma akkor adódhat, ha bejelentve nem voltál, mert az olyan, mintha nem is lett volna munkaviszonyod (biztosításod), anélkül pedig nem járnak a fenti ellátások!
Tehát a kettő nem ugyanaz. Nem mindegy, hogy bejelentve nem voltál, mint munkavállaló, vagy pedig be voltál jelentve ugyan, csak a közterheket nem fizette be utánad!
Köszönöm a válaszokat!
A probléma ott kezdődik, hogy be sem voltam jelentve!!! Mindez két éven át! Ha nem kapok semmilyen juttatást, akkor meg, gondolom, mehetek a bíróságra perelhetem a munkáltatóm... Jaj nem lesz ez egyszerű dolog! De hát pénz nélkül nem maradhatok!!
Ha visszamenőleg rendezi, akkor ellátásra jogosult leszel, de nekem azért az, hogy visszamenőleg 2 évre rendezi, meg egy csomó önellenőrzést csinál, stb. egy kicsit hihetetlen...
De úgy legyen!
Igen, sőőőt még többet tanultam az esetből! De képzeljétek, hogy rajtam kívül még ketten nincsenek bejelentve... a nyolc emberből...Érdekes! Köztük a boltvezető sem!
Köszönöm a segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!