Egyéni vállalkozóként 4 órába jelentem be magam, milyen, és hány %-os járulékokat kell fizetnem magam után havonta?
Tudod ez nem úgy megy, hogy a vállalkozó eldönti, hány órát akar a vállalkozásában naponta dolgozni, és azt majd bejelenti a NAV-nak.
A NAV kötötte különböző feltételekhez, hogy milyen esetben vagy köteles főállású vállalkozóként bejelenteni magad, és mikor enged rövidebb időszakra vonatkozó bejelentést.
Ezért kell tudni előtte azt, hogy mi van a vállalkozás mellett, és tudni persze azt is, hogy a NAV milyen kritériumokat határozott meg (= adó és TB törvények), és az egyes esetekre milyen havi, stb. rendszerességgel milyen bevallásokat kell elküldeni, milyen adatokkal és milyen összegeket kell befizetni.
Azért írtam, beszélj a könyvelőddel!
Köszönöm! Nincs könyvelőm..
Gyesen vagyok, és sajnos nem találok munkát, ezért jutott eszembe, hogy mi lenne ha kiváltanám a vállalkozóit, és mondjuk takarítónő vagy bejárónő lennék.. Persze ez csak egy első gondolat volt, egyáltalán nem biztos, hogy kivitelezhető úgy, ahogy azt elképzeltem.. Ezért próbáltam tájékozódni..
Vigyázz!
Most konkrétan nem tudom, hogy gyes-nél vagy gyednél írtál-e alá egy olyan nyilatkozatot, hogy mellette más, kereső tevékenységet nem folytatsz. Ha kiváltod a vállalkozóit, akkor gondban lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!