Jogilag kit illet a kártérítés egy aukciós oldalon vásárolt terméknél?
A vevőnek természetesen előre kell fizetni a termék árát+ postaköltséget. Mégis számtalan fórumon olvastam, hogy a termék elveszett, de az eladó nem mond le a vevő javára a kártérítési összegről.
Én úgy gondolom, hogy(ha én vagyok a vevő) amit kifizetek az az enyém, kár engem ért, nem pedig az eladót, ha elveszett a küldeményem.
Ezért nem használtam sohasem olyan oldalakat ahol az emberek többsége előbb várja a pénzt és csak utána küldi a terméket. Utánvétel esetén meg tudod nézni hogy megjött -e a dolog, ellenkező esetben meg futhatsz a pénzedért ha baj van.
Ki az aki úgy vesz meg valamit hogy nem fogta előbb a kezében?
12:09 - Akkor te még nem vásároltál az interneten keresztül hivatalos forgalmazótól. Tudod, 1.-fizetsz és kiküldik; 2.-kiszállítják és a futárnak fizetsz. De csak akkor fogod a kezedbe a terméket, miután már megrendelted, és ezáltal ráutaló magatartást mutattál, hogy te azt ki fogod fizetni. Én eladóként nem vagyok cég a Vaterán, és az, hogy a vevő kifizeti, abból én már tudom állni például a postaköltséget, ha cég lennék, lehet, hogy én is tudnék utólagos fizetési lehetőséget felajánlani, mert lenne szerződésem futárszolgálattal, postával, vagyis akkor ők megelőlegezik nekem a kiszállítás díját, én meg hó végén egyben fizetném, csak éppen ez magánszemélyként nem működik, szóval nekem valamiből ki kell fizetnem a postát.
Azért adják a bizonylatot, blokkot, hogy probléma esetén te azzal tudod bizonyítani, hogy te ekkor és ekkor ezt meg ezt átadtad nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!