Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez átverés?

Szerintetek ez átverés?

Figyelt kérdés

[link]

[link] uj1ev/sem1/sem11a9ef.php?em=t9210@freemail.hu&fn=Istv%C3%A1n

[link] uj1ev/sem1/sem12ax3c.php?em=t9210@freemail.hu&fn=Istv%C3%A1n

2013. febr. 20. 18:21
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

# 30

akkor te most már halálra keresed magad?

2013. febr. 27. 01:50
 32/47 anonim ***** válasza:

Inkább visszakérdeznék 30-as helyett: TE halálra keresed magad? Gondolom mert, mert különben nem kérdeznéd, hogy ez átverés-e. ÉS ez a valódi kérdés amire választ vársz, hogy TE hogyan kereshetnél többet?

Ha nem vágsz be még ilyen, szinte ingyenes dolgokba sem (félve attól, hogy mi lesz, ha számodra átverés és nem lesz haszna) akkor SOHA nem jutsz előre. Illetve de: egy idő után valódi kollekciód lesz olyan feltett kérdésekből, hogy valami átverős-e.

Az anyag jó, sokat lehet belőle tanulni, sajnálhatod, hogy kihagytad.

2013. febr. 27. 07:34
 33/47 A kérdező kommentje:

# 32

hú akkor már hány ilyen anyagot kihagytam mert voltak más ilyen internetes okosítók oldalak hogy most csak ennyi meg annyi az anyag ára meg minden akkor azokról is lemaradtam

2013. febr. 27. 13:55
 34/47 anonim ***** válasza:

Szerintem itt az összes támogató hozzászóló ugyan az. Tökéletsen megegyező a stílusuk és ugyan azt a pszichológiai hadviselést alkalmazzák. Ergo vagy ugyan azt tanították mindannyiuknak vagy ugyan az irogat több néven. Én utóbbira tippelnék.

Nem, nem kell rá válaszolni, úgyis zsigerből tagadná bárki.

2013. febr. 27. 18:46
 35/47 anonim ***** válasza:

Én #16, #29 vagyok, aki nagyon negatív. A barátaim többnyire tisztában vannak a világgal és bátran ki tudom jelenteni, hogy mindegyikük már csak legyint az ilyenekre. Ezt nem azért, mert negatívok, hanem mert már kellő mennyiségű élettapasztalattal rendelkeznek, nem dőlnek be nyilvánvaló badarságoknak (késő huszas, kora harmincas korosztály). Van köztük olyan, aki jól keres és olyan is, aki keményen küzd a megélhetésért. De nevükben ki merem jelenteni, hogy az ilyenekben egyik sem hisz.

A túlzott negatív véleményem pedig személyes tapasztalatokon alapszik, mivel régen, mikor még épp csak kiestünk az iskola melegéből, több embert ismertem, aki inkább ilyen "módszerek"-be vágott bele, hallgatta a kazettákat még a kocsiban is (akkoriban még kazik is voltak:) ).

Nagymamámat is lehúzták ezeknek az offline verzióival. Mikor eladtuk a házát és pakoltuk ki a szekrényt, rengeteg prospektust és hogyan "legyünk sikeresek" könyvet találtunk, amit gátlástalanul sóztak rá (idős kora miatt már nagyon könnyen befolyásolható volt, valamint édesapámnak akart segíteni, akinek sokáig nem volt munkája)

Emellett az egyik barátom édesanyja is ilyen módszerekből akar megélni és hát ez nagyon sokba kerül mindkettőjüknek. Merthogy a mókuskerékbe már nem akar visszaszállni, melős droid nem akar lenni, így ilyen vállalkozásokba kezd. Persz a rezsit fizetni kell és a megélhetés pénzbe kerül. No és vajon kinek a pénzébe? Nem a baráti körömet kell lecserélni

Mai napig fenntartom, ha látok-hallok több példát ezeknek a titkos "módszereknek" a működésére, akkor istenesen belevágok. De ilyet nem látok sehol, csak olyanok nyilatkoznak róla, akik csinálják.

Kitartok azon álláspont mellett, hogy kitartással, munkával és tanulással is lehet jól keresni az ilyen videók helyett. Magam szoftvermérnökösködök mocskosul jó pénzért de az, ha valakinek nem megy annyira jól az nem biztos, hogy azért van, mert nem elég motivált, nem akarja megvalósítani a céljait, meg hasonló bullshitek. Lehet, hogy egyszerűen a szakmája van gödörben (pl mint egy asztalos barátomnak).

2013. febr. 28. 20:29
 36/47 anonim ***** válasza:

Folytatva... Akárhogy próbálom kilogikázni, nem tudom megérteni: Ez a beszédhibás miért beszél a csodamódszerekről? Ha ennyire jól ért hozzá, akkor már nem kéne neki is valahol a Seychelle szigeteken napoznia? Hiszen ezek annyira jó módszerek... Miért tanítja másnak ahelyett, hogy csak ezzel foglalkozna? Mert jó fej és meg akarja osztani a világgal a MÓDSZERT? De ha jó fej, akkor miért kér érte pénzt és miért nem ossza meg mindenkivel?

Azon kívül, ami a többi 30.000 előadáson is elhallatszik, hogy "akarjunk sikeresek lenni" és "mindig lebegjen előttünk a célunk" ad még valami pluszt? Elsőre érdekesnek és motiválónak hat, de valójában bármelyik 1300 forintos Siker útikalauz tucatkönyvet elolvashatnánk...

Fenti logikai problémám szerintem reális.

2013. febr. 28. 20:47
 37/47 Müller Péter 1ev válasza:

#16/#29

Müller Péter vagyok.

A logikai érvelésed hibátlannak tűnik. Azonban Mint szoftvermérnök tisztában vagy azzal, hogyha egy "nem"-et teszünk az feltétel elé az egész feltétel eredményét megváltoztatja. Itt is hasonló dolog történt.

1) Azért mert valaki sikeres, nem tartozik másnak a munkájával vagy a tudásával. Vagyis miért nem adom ingyen? Mert nem akarom, mint ahogy te sem adod az időd és a szakértelmed ingyen. (Másrészt időről időre megpróbálkozom vele, de eddig még mindig nagyon rossz tapasztalataim voltak. Ki tudja? A jövőben találn ez megváltozik.)

2) A szemináriumokon soha nem "legyünk sikeresek" módszerekről van szó. Mert ezeket utálom. Kizárolóag konkrét és technikai dolgokról. Amikor szegény nagymamám meghalt, hasonló gyűjtemény került elő a szekrényéből mit a te esetedben. A mennyisége minden képzeletemet felül múlta. A legtöbb könyv bontatlan volt. Ő Reader Digest rajongó volt. Éppen ezért utálom én is az átveréseket. Falra tudok mászni attól a gondolattól amikor egy pénzügyekkel kapcsolatos szemináriumon számisztikával foglkoznak, hogy "megjósolják" a pénzügyi jövőt.

3) A nézőpontom az, hogy az asztalos barátodnak nem a szakmája van gödörben. Ha így lenne minden asztalosnak az éhhalál szélén kellene állnia, de tudjuk, hogy ez nem így van. Van akinek nagyon jól megy. Sőt nekem is folymatban van egy projektem, ami pont ezzel kapcsolatos, én pedig nem szoktam olyan dolgokba belevágni, amiket üzletileg nem mérek fel rendesen előtte.

4) A 3)-mashoz tartozik, az is hogy attől hogy a programozó nem tud megoldani egy problémát, nem jelenti azt egy másik sem képes rá. Ugyanígy van ezzel is.

5) Titkos mószerekről beszélsz, holott soha nem állítottam, hogy bármilyen titkos módszer létezne. Minden amit mutattam bárki elérheti akár most is az interneten.

Kétségtelen, hogy van logika abban amit mondasz, de van néhány hiányzó adat. Enélkül pedig nehéz pontos következtetéseket levonni.

De bárhogy is a legfontosabb ez: Az emberek nem tök hülyék. Lehet hogy néhányan igen, de nem mindenki hagyja lehúzzák. És túl sokan vesznek részt az okatatásainkon, hogy az átverést megengedhessük magunknak.

2013. márc. 1. 12:00
 38/47 anonim válasza:

Szép hosszú vita, lássuk mit lép rá a „mester”.

Mert ugye azt el kell ismernünk, hogy szép helyeken járt és nincs is itt a szomszédban egyik sem, (bár nincsenek messze egymástól).

Ez még semmit sem jelent, mert a legnagyobb kérdést még mindig nem tette fel senki:

VAJON MEG TUDJA CSINÁLNI AMIT OKTAT?

Mert mondhatja, hogy a tanulói hülyék és mi is azok ezért nem megy nekünk. Pedig ő megmutatta...

Szóval megmutathatná, hogy úgy megy ez neki mint a karikacsapás. :D

Gondolom erre a „követői” is kíváncsiak lennének. Legalább újabb szép összeget zsebelhetne be tőlük.

Na mit lépsz erre „Péter mester”? Te meg tudod csinálni?

2013. márc. 16. 10:46
 39/47 anonim ***** válasza:

"Na mit lépsz erre „Péter mester”? Te meg tudod csinálni?"

Erre épül az egész, hogy ő már megcsinálta...

Amit továbbra sem értek, hogy aki 1 év után abba hagyhatja a munkát és körbe utazhatja luxus körülmények között a világot az mi a fenének pazarolja aprópénzért az idejét arra, hogy ilyen elcseszett szemináriumokat tartson a helyett, hogy vágottszemű ribanccal henteregne valahol egy homokos tengerparton miközben számolja a $-okat.

2013. márc. 16. 11:21
 40/47 A kérdező kommentje:
Nekem egy ismerősöm mondott anno valamit hogy amerikában úgy működik ez az üzleti modell hogy ha valaki le utánozza a másikat amit csinál milliomos lehet,de ott ugye hatalmas a piac tehát meg teheti,de itt magyar országon ezen a kicsi piacon nem igazán így működik ez a dolog.
2013. márc. 16. 11:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!