Mennyi pénz kell minimum Bp-en egy anya és két 8 éves gyermek megéléséhez? Albérlettel vagy anélkül?
3-ast miért kell lepontozni?
korrekten a kérdésre adott választ, és nem arra, hogy mennyiből illik nyomorogni
Belvárosban a kisebb lakások is 60 körül kezdődnek. Esetleg a nyolcadik kerület olcsóbb.
Nagyrészt nagy belmagasságú a belvárosi ingatlanok többsége (az újépítésűek meg szimplán drágák), ami a fűtésnél nem túl előnyös.
Belváros alatt mely kerületeket érted, mennyire bent? Ötödik?
De arra nem válaszoltál, hogy mennyi a bevételed. Hiába írunk itt bármit, ha te 150-et keresel, nem fog a mi tanácsainkra megduplázódni.
tehát
55000 törlesztés
30000 férjed utaztatása
25-30000 rezsi
5000 mobil
30000 étkezés egyéb suli
10000 gyerekek sport
20000 ruha
15000 közlekedés
90000 kaja és egyéb kiadások
ezek kb minimum kiadások átlag
ez 280 ezer és ehhez jön albérlet
40-60000
Az "albérlet nélkül" kitételt nem igazán értem. Mi a másik opció? Az utcán éltek?
Inkább a külső kerületekben nézelődj, és szánd rá a plusz időt az utazásra, sokat tudnál spórolni rajta. Budapesten a bérletet úgysem tudod kikerülni. Ha már van, akkor meg mindegy, hogy két megállóra vagy három vonalra használod.
Albérlet: 100 rezsivel, internettel, stb.. Ha kisebbet szeretnél, akkor is minimum 80.
Bérlet: 20 körül, ha a gyerekeknek is kell és neked is
Kaja: legen mondjuk 50-60, ha a gyerekek a suliban is esznek, akkor persze lehet kevesebb.
Összességében szerintem minimum 200, de akkor ritkán jut ruhákra, stb. 300 körül már meg lehet élni normálisan, úgy, hogy néha szórakozni is el tudtok menni.
Egyébként én azt javasolnám, hogy inkább külkerületi albérletet keress, jóval olcsóbbak, a bejárás pedig gyakorlatilag mindegy, hogy 15 vagy 30 perc szerintem.
"van egy munka lehetőség kb 120-130 + családi pótlék és gyerektartás"
Hát ez sajna nagyon kevés, főleg hogy ennyi a plusz fizetni valód.....
Anélkül, albérlet díj nélkül is necces, mert félretenni nem tudsz. A gyerekek meg lehetnek betegek, lesz iskolai szünet, tehát ha költözöl, akkor van segítséged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!