Rendelt már valaki a www.dhgate.com oldalról? Ami összeg ott meg van adva (ingyenes szállítással küldik), azon felül mikor és mennyi vámot, adót kell fizetni? Van olyan összeghatár, ami alatt még nem kell fizetni?
Köszönöm a válaszaitokat!
Szóval hogy kell-e vámot és adót fizetni, az az összegtől függ.
Ha Kb. 6000 Ft felett rendelek, akkor kell.
És mitől függ, hogy kérik-e vagy sem?
1. válaszoló, szerinted ha rendelek, akkor nem kell fizetni utána semmit?
Csak megveszem, kifizetem, és várom a csomagot?
Mennyi idő alatt szokott megérkezni?
Köszönöm a segítségeteket!
Értékhatártól.
+ mivel ez egy viszonteladói oldal, láthatod , hogy vannak termékek, ahol van minimum order. Ha így is alatta maradsz a 22 euronak, akkor nem fogják kérni.
Ha fölé mész, akkor eleve kell egy vámtarifaszám, mivel cégszerűen rendeled. + kézbesítéskor 27% Áfa-t kell fizetned a postásnak, vagy a futárnak, attól függ ki hozza ki. + attól függ milyen termékcsoport és mekkora értékben rendeltél, vámot is felszámolnak. Ha pl. Fedex-el szállítasz, akkor a Fedex fog küldeni egy nyomtatványt, amit kitöltve vissza kell juttatni hozzájuk, mielőtt Vecsésre ér a csomag. Ott ők intézik a vámkezelést, másnap kihozzák. Normál esetben a Fedex és a UPS nekem 4 munkanap + 1 nap vámmal hozta a csomagokat az USa-ból. Posta nem tudom..
Illetve free shippingbe azért nem árt tisztázni, hogy mivel, hogyan szállítanak Neked. + a vámkezelést ki és hol intézi.
Így van. 22 EUR-ig nincs semmi, 22-150 EUR között 27% áfa fizetendő és általában 150 EUR felett 27% ÁFA + 2-12% VÁM (termékcsoportonként változik)!
A "free shipping" általában a leglassabb kínai csomagküldést jelenti, ami 12-60 nap is lehet - csak a szerencsétől függ.
A DHL - EPS - FEDEX általában gyors de drága és sokkal szigorúbban nézik a VÁM és ÁFA fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!