Gyerekpótlék hány éves korig jár,21 vagy 18? Nappali tagozatos egyetemistának meddig jár?
Saját jogán az az ügyfél kérelmezheti a nevelési ellátást, aki a 18. életévét betöltötte, tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos és iskoláztatási támogatásra való jogosultsága megszűnt.
Az iskoláztatási támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. életévét betölti.
Közoktatási intézmény: óvoda, általános iskola, szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium, szakközépiskola, alapfokú művészetoktatási intézmény, gyógypedagógiai-, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény, diákotthon és kollégium.
Tehát, felsőoktatásban nem jár. Amúgy 20 éves korig jár, ha nappali oktatásban tanulsz, kivéve felsőoktatás, mert akkor sajna nem jár.
18 éves koráig jár
(magamról tudom)
Mailben is megkérdezheted tőlük, ha nekem nem hiszel, vagy menj be valamelyik képviseletükhöz, és kérdezd meg az ügyintézőt. Amúgy meg autizmura már önmagában is jár saját jogon családi pótlék - ezt meg a pszichiátertől akihez járok évek óta tudom - bár nem hiszem ezt a tényt a MÁK hirdetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!