Ilyen esetben h osztoznátok?
Van egy barátnőm, akivel 5 éve vagyunk együtt.
Mikor megismerkedtünk én már dolgoztam, mellette főiskolára jártam, ő egy levelezőin végzett szakmát, oda is költözött hozzám kb két hónapon belül, én tartottam, de igazából csak félig, mert a családja vette a bérletet, fizette a sulit, szal a rezsi meg a kaja volt az én részem.
Másfél év után megkeresett egy rokonom, ajánlott egy munkát, ami jó pénzzel kecsegtetett, de nem mertem elvállalni, mert a mostanival már akkor is jól kerestem meg biztos volt, de ott volt, h ezzel egy hónapban akár 1 millió.
Egyértelmű volt, h én nem hagyom ott a biztost, hanem ő vállalja el.
Szal elkezdte helyettem barátnőm, bejött, de tudni, kell, h ugye én rokonom intézte, tanította be meg máig toljuk a szekerét az ismerőseink által.
Most meg akartunk venni egy lakást a pénzből és nem volt róla még szó, de kellene írni egy szerződést, h na akkor ki mennyit kap belőle.
Rendben van, h az ő nevén van a pénz, de az én 300 ezer forintos fizetésemből éltünk, az övé végig félre lett rakva, kb 20 millió forint.
Így szerintem az 50%-50% elég reális meg korrekt.
Hű, hallod, nagyon gáz ez az egész. A hozzáállásod.
Igazából szerintem savanyú a szőlő. Neked is volt lehetőséged, de nyuszi voltál lépni, a csaj meg nem. Most neki jobban megy, te meg itt rinyálsz.
Egy normális kapcsolatban fel sem merülnek ilyen kérdések.
Mondjuk a mai magyar viszonyok mellett nem nagyon tudok olyan legális pénzkereseti lehetőséget elképzelni, amivel három és fél év alatt 20 milliót lehetne keresni.
Nem. Az az undorító, hogy te úgy segítettél a barátnődnek, hogy közben elvárásaid voltak.
Tehát nem önzetlenül, hanem benned komoly hátső szándék volt.
Persze, ez lenne a természetes, hogy te segítesz neki, ő is segít neki. De nem olyan gondolatokkal a háttérben, hogy mindezt te elvárod. És mint az írásodból látszik, te ezt elvárod!
Az alapvető gondolkodásoddal van a baj, épp emiatt magyarázhatjuk neked, hogy miért nincs igazad, soha nem fogod megérteni.
És ahogy beszéltél a barátnődről, akit elvileg szeretsz és tisztelsz, hát na az undorító.
Hát h ne várnám el, h ugye a kettőnk érdekében intéztem ezt az egészet, ő belemegy, de nem azért, mert ő a nagy bátor, hanem, mert itthon ült, de kb már vagy 5* leírtam, h semmi extrát nem csinált, a szellemi munka az én meg rokonom érdeme egyébként is.
De mondom, ha sokat okoskodik ő is, meg veri a mellét, h ez a pénzt őt illeti akkor majd jól alárakok aztán rájön, h nem illik ilyet csinálni.
Ha tudtam volna, h a nők ilyenkor így állnak a dologhoz és nem korrektek szerintetek hagyom 3 évig futni a dolgot?
Első hónap után csinálom helyette én.
De megbíztam benne, ennyi.
És szerinted meddig fog tartani az a 20 millió?
Főleg, ha nincsenek többé a tuti tippek?
Semeddig, ki lenne rúgva, aztán kész vége.
Pénzéhes kis majmok vagytok mindketten. De hát amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Mindenki megtalálja magának azt a párt, amilyen ő. Ügyesek vagytok:)
Csak azt nem értem, ha ennyire nem tudsz vele kijönni, akkor mi a csodának akartok közösen lakást venni?
több dolog is felötlött bennem:
1. ő hogyan vélekedik a dologról? mert a hozzászólásaidból nekem az jön le, hogy még meg sem beszéltétek, és csak feltételezed róla, hogy ki akar téged forgatni (szép kis véleménnyel vagy a barátnődről), de valójában lehet nem így gondolkodik és magadnak generálod a problémát
2. ellenben az már 100% hogy TE viszont baromi anyagias vagy és fordított esetben pontosan azt csinálnád amitől most félsz
3. ti most akkor együtt vagytok vagy sem? egy pár vagytok, közös életet terveztek? mert ha így van, akkor nem tudom mire való ez a precíz enyém-tied, nekem ennyi jár, neked annyi, ha egyszer együtt éltek. közös és kész. ha eddig közös volt amit valamelyiktek megkeresett, akkor ezután miért változtatnátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!